Pereiti į pagrindinį turinį

Po 19 tvanų bute klaipėdietė kreipėsi į teismą

2010-10-22 12:31
Po 19 tvanų bute klaipėdietė kreipėsi į teismą
Po 19 tvanų bute klaipėdietė kreipėsi į teismą / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Dėl rekordiškai daug – devyniolika kartų – užlieto buto gražiuoju su kaimynais bandžiusi tartis pensininkė neteko kantrybės ir kreipėsi į teismą dėl žalos atlyginimo.

Prarado viską, ką turėjo

Klaipėdietė tikino, kad vieną po kito išgyvenus 19 tvanų savo bute moteriai prireikė vaistų. Klaipėdietė jau antrą kartą teisiasi su butą vis užpilančiais kaimynais.

„Netekau visko, ką turėjau. 2008 metais buvo atliktas buto remontas. Nors ir kukliai, tačiau viską susitvarkiau, maniau, kad iki gyvenimo pabaigos džiaugsiuosi. Vos pabaigus remontą, po dviejų mėnesių pasipylė vanduo per sienas ir lubas“, – tikino 70-metė Poilsio gatvės gyventoja.

Moteris kiekvieną incidentą kruopščiai registravo, kvietė avarines tarnybas ir namą administruojančios įmonės atstovus.

Butas ėjo per rankas

„Butą įsigijau 1995 metais. Jokių problemų nebuvo, kol virš manęs būstą įsigiję žmonės susirado nuomininkus. Laikini gyventojai nesaugojo nei savo, nei svetimo turto“, – tikino klaipėdietė.

Po pirmųjų užpylimų moteris išsikvietė ekspertus ir šie 8,8 tūkst. įvertino pensininkei padarytą žalą. Su šiuo raštu moteris tuomet nužingsniavo į teismą. Civilinėje byloje buvo priimtas sprendimas patenkinti ieškinį iš dalies, moteriai buvo priteista 6,5 tūkst. litų.

„Iš šių pinigų aš tuomet ir susiremontavau būstą. Sienos bei lubos buvo pajuodusios nuo vandens. Tačiau viršuje gyvenę kaimynai tuoj pat pardavė butą“, – pasakojo moteris.

Nuomininkams nerūpi žala

Naujieji kaimyninio būsto savininkai netrukus išnuomojo ką tik įgytą butą.

„Vos įsikėlę nuomininkai ir užpylė mano ką tik baigtą remontuoti būstą“, – tikino pensininkė.

Nelaimė nutiko 2008 metų pradžioje, per dvejus metus trečiajame aukšte gyvenanti pensininkė net 19 kartų nukentėjo nuo viršuje įsikūrusių gyventojų.

„Vienąkart vanduo pasipylė per visus keturis aukštus. Visi žemiau esantys butai nukentėjo, tačiau juose taip pat įsikūrę nuomininkai. O jiems niekas nerūpi, juk tai ne jų nuosavybė“, – guodėsi moteris.

Šių metų pavasarį moteris antrą kartą kreipėsi į teismą dėl kaimynų padarytos žalos. Tačiau vasaros pabaigoje įvykęs teismo procesas pensininkės nepradžiugino.

„Teismas priteisė vos 3 tūkst. litų. Viso to, ką buvau sutvarkiusi naujai, už šiuos pinigus nebepadarysiu“, – piktinosi klaipėdietė.

Nutartį apskundė

Kol vyko teismo procesas, vos dvejus metus nuosavybę turėję kaimynai vėl pardavė butą.

„Teismo metu net teko kreiptis į antstolius, kad būtų užšaldyta dalis už butą gautų lėšų. Juk senieji kaimynai būstą pardavė ir atsakomybės gali nebeprisiimti“, – pasakojo gyventoja.

Paskutinę teismo nutartį pensininkė apskundė, tačiau aukštesnės instancijos teismas dar neatvertė šios civilinės bylos.

„Pikta tik tiek, kad viso gyvenimo santaupos nuėjo perniek. Kaip bepasibaigtų šis teismo procesas, aš vis tiek nesijausiu saugi, kol virš galvos vienas po kito keisis nuomininkai. Tokių nėra kam sutramdyti“, – širdgėlą liejo pensininkė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų