Po gaisro Palangoje šeimai padės savivaldybė: savo bendruomenės narių vienų bėdoje nepaliekame

  • Teksto dydis:

Palangos meras Šarūnas Vaitkus pranešė, kad po nelaimės Sodų gatvėje, kai sprogusi paspirtuko baterija sukėlė gaisrą daugiabutyje, šeimai padės savivaldybė, įmonės ir savanoriai.

„Vakar, antroje dienos pusėje, susitikome su palangiškių šeima, kurios butas Sodų gatvėje vėlų antradienio vakarą buvo nuniokotas liepsnų galimai sprogus paspirtuko įkrovimo baterijai“, – feisbuke rašė Palangos meras.

„Sprendėme, kaip galime padėti užgyvento turto ir vienintelės savo gyvenamosios vietos šiuo metu netekusiai keturių asmenų šeimai, kuo gali prisidėti miestas, suteikiant laikinąją gyvenamąją vietą, materialiai, darbais ir net paprastais žmogiškais palaikymo žodžiais, kurie šiai šeimai dabar reikalingi kaip oras“, – pasakojo Š. Vaitkus.

Meras pažymėjo, kad šeimos butas nebuvo draustas, o paspirtukas, galimai dėl kurio įkrovimo ir įvyko sprogimas, buvo įsigytas prieš dieną iki nelaimės iš fizinio asmens. Todėl, anot mero, ir čia greičiausiai neįmanoma tikėtis kažkokių kompensacijų.

„Tačiau juk savaime suprantama: mes savo bendruomenės narių vienų bėdoje nepaliekame ir tikrai nepaliksime“, –  tikino Š. Vaitkus.

Šeima patyrė daug streso. Dviejų vaikų mama praverkė ne tik naktį, bet ir negalėjo suvaldyti ašarų viso susitikimo metu. Vyras ir būsimoji Senosios gimnazijos dvyliktokė Samanta laikėsi kiek geriau.

Šeimos galva Edgaras merui papasakojo, jog, kai įvyko sprogimas, jis pirmiausia įsitikino, kad kitame kambaryje buvęs sūnus su drauge nenukentėjo, o tuomet puolė į atvira liepsna degantį balkoną ieškoti ir gelbėti kačiuko.

„Dabar, kai atsitokėjau, nė pats negaliu suprasti, kodėl būtent taip elgiausi“, –  teigė vyras.

Š. Vaitkaus manymu, pati geriausia žinia šioje situacijoje, kad visi šeimos nariai, tarp jų ir šešių mėnesių keturkojė Pūkė, gyvi ir sveiki.

„O visa kita su laiku, padedant miestui, neabejingoms įmonėms ir mūsų vietos bendruomenei, kuri, matau, tikrai yra sukrėsta, susitvarkys“, – rašė meras.

Tačiau juk savaime suprantama: mes savo bendruomenės narių vienų bėdoje nepaliekame ir tikrai nepaliksime.

Kaip jau buvo pranešta, iškart po nelaimės Palangos savivaldybė apgyvendino šeimą savivaldybei nuosavybes teise priklausiančių teniso kortų viešbutuke. Buvo pasirūpinta ir maistu. Vakar dėl pagalbos maisto produktais jau susisiekė „Maisto banko“ atstovai.

„Kas dar padaryta per vakar dieną ir šį pusdienį likviduojant nelaimės padarinius bei padedant nelaimę patyrusiai šeimai?

Sprendžiame dėl pašalpos nukentėjusiems nuo gaisro, šeima šiandien užpildė visus reikiamus dokumentus.

Vakar „Palangos komunalinio ūkio“ darbuotojai kartu su nukentėjusios šeimos atstovais bei pagalbininkais savanoriais visiškai išvalė butą nuo ten likusių sudegusių ar stipriai aprūkusių ir nebetinkamų naudoti baldų, daiktų. Nuo sienų numuštas tinkas, nes jis nuo sprogimo suskilinėjo, išgabenta visa, kas liko sugriuvus vieno kambario sienai, nuimtos sudegusios grindys, jau nebetinkamos naudoti patalpų durys. Sutvarkyta namo aplinka.

Iš viso mūsų komunalininkai iš stipriai nuniokoto buto išvežė keturis sunkvežimius statybinio laužo ir viso to, kas liko po sprogimo ir gaisro.

Vertinami prieš kelis mėnesius renovuoto namo fasadui ir nuketėjusios šeimos kaimynų patirti nuostoliai dėl aprūkusių išorės sienų, sudegusių ar suskilinėjusių langų. Savivaldybė ieškos galimybių sutvarkyti namo fasadą ir nuo gaisro nukentėjusias bendro naudojimo patalpas.

Šiandien nelaimės vietoje apsilankė viena iš statybas Palangoje vykdančių įmonių, ji ketina bute naujai išvedžioti visą elektros instaliaciją, nutinkuoti ir nudažyti, t. y. visiškai sutvarkyti visas būsto vidaus sienas.

Kita statybos įmones rytoj spręs dėl lubų sutvarkymo, naujos grindų dangos ir kitų reikalingų statybos darbų.

Abi šios įmonės pačios susisiekė su nukentėjusia šeima ir pasiūlė savo pagalbą, visus darbus jos atliks nemokamai.

Kai bus pradėti darbai, būtinai pranešiu šių nuošalyje nelikusių įmonių pavadinimus, kuriose dirba plačių širdžių žmonės.

Žinau, kad šiek tiek baldų padovanoti žada vieni baldininkai“, – rašė Š. Vaitkus ir nuoširdžiai dėkojo visiems, nelikusiems abejingais ir suskubusiems į pagalbą šeimai.

„Man ši situacija darsyk parodė, kad žmonių gerumui bei atjautai nėra ribų. Darsyk ačiū visiems padedantiems bei padėsiantiems, kas ir kaip gali. Ir saugokime savo turtą“, – linkėjo meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių