Pereiti į pagrindinį turinį

Po ilgų svarstymų – į prokuratūros vadovus

2009-10-06 07:46
Paskyrimas: nors G.Danėlius (dešinėje) generalinio prokuroro A.Valantino vertinamas gerai, skirti jį į aukštesnes pareigas delsta apie pusmetį.
Paskyrimas: nors G.Danėlius (dešinėje) generalinio prokuroro A.Valantino vertinamas gerai, skirti jį į aukštesnes pareigas delsta apie pusmetį. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiestyje pristatyti du aukštas pareigas pradėję eiti pareigūnai: vyriausiasis Klaipėdos apygardos prokuroras ir Policijos mokyklos viršininkas.

Beveik pusmetį laukta, kas pakeis ilgametį apygardos prokurorą Igną Laucių, kuris balandį išėjo užtarnauto poilsio. Kelis mėnesius vyko atranka, pretendentų sąraše buvo bene septynios pavardės, jie kviesti į sostinę pokalbio, tačiau generalinis prokuroras vis delsė.

Vienu realiausių pretendentu nuo pirmos dienos laikytas pusantrų metų Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūrai vadovaujantis 33 metų Giedrius Danėlius.

Vakar generalinis prokuroras Algimantas Valantinas viešai pristatė G.Danėlių jau kaip Klaipėdos apygardos vyriausiąjį prokurorą. Paklaustas, kodėl taip ilgai delsė, nors pats pripažino nuo pradžios labiausiai linkęs skirti G.Danėlių, generalinis prokuroras tikino, jog procedūra nėra tokia paprasta, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Paskyrimą trukdęs atostogų laikas, be to, G.Danėliui teko bendrauti su atestacine komisija.

"Tai prokuroras be štampo. Jis turi profesinės patirties, bet nestokoja ir noro keistis", – G.Danėlių gyrė A.Valantinas.

Naujasis Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovas pradėjo dirbti nuo vakar. Tuo metu Klaipėdos miesto apylinkės prokuroro vieta – laisva. Jo darbą atlieka du pavaduotojai. Pretendentų į šį postą taip pat laukia atranka.

Vakar Klaipėdos policijos mokykloje oficialiai pristatytas naujasis šios įstaigos viršininkas 37 metų Darius Grebliauskas. Jis čia dirba nuo spalio 1-osios.

Naujasis Policijos mokyklos vadovas yra dirbęs Interpolo Lietuvos nacionaliniame biure, Policijos departamente prie Vidaus reikalų ministerijos, o iki šiol dirbo Vidaus reikalų ministerijos Bendrojo departamento Veiklos planavimo ir organizavimo skyriaus vedėju. Jis yra stažavęsis Prancūzijos nacionalinėje policijos aukštojoje inspektorių mokykloje, įvairiose Prancūzijos policijos tarnybose bei kituose padaliniuose.

D.Grebliauskas pakeitė susikompromitavusį ankstesnįjį šios mokyklos vadovą Viktorą Liaudanską. Daugiau nei prieš metus jis atleistas už tai, kad apgaule bandė išvengti atsakomybės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų