Po klaipėdietės patirtos traumos imtasi veiksmų: paveldinį akmenį pažymėjo kūgeliais

S.Šimkaus gatvėje klaipėdietės patirta trauma ant kojų sukėlė valdininkus. Po incidento suskubta paženklinti paveldinį akmenį, dėl kurio ir buvo pralietas kraujas.

Klaipėdos savivaldybė buvo sulaukusi vienos moters skundo, kuriame tikinama, kad tamsoje klaipėdietė užkliuvo už šaligatvio vidury esančio akmens.

Moteris traumą patyrė S.Šimkaus gatvėje, ties 12-uoju namu. Klaipėdietė susižeidė ranką, griūdama susigadino batus, kelnes, susižalojo koją.

S.Šimkaus gatvėje yra du tokie kyšantys akmenys. Vienas – ties 12-uoju namu, kitas – tarp 5-ojo ir 7-ojo namų.

Abu akmenys yra aštrių briaunų viršuje, tačiau jų šonai nugludinti.

"Po incidento buvo duotas nurodymas rangovams paženklinti šį akmenį. Iš pradžių vyrai mėgino klijuoti lipdukus, tačiau šaltyje tai nepavyko. Kol paveldosaugininkai sugalvos, kaip kitaip paženklinti, mes kol kas nusprendėme iš abiejų pusių padėti po signalinį stulpelį", – tikino miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Žymekliai atsirado tiek ties 12-uoju S.Šimkaus gatvės namu, tiek ir ties 5-uoju.

Tokie akmenys uostamiestyje anksčiau žymėjo vartus arba įvažas į kiemus. Jie buvo skirti vežikams, kad įsukdamas ar išsukdamas vežimas nekliudytų pastato sienos arba vartų.

S.Šimkaus gatvėje yra rasta ir daugiau istorinių reliktų. 2015 m., kai vyko gatvės rekonstrukcija, darbininkai, nupjovę medžius ir išrovę jų šaknis, aptiko senojo Klaipėdos vandentiekio ženklų.

Maždaug pusės metro gylyje buvo aptikti senoviniai vamzdžiai ir metalinis šulinio dangtis, ant kurio vokiškai užrašyta "Memelio vandentiekis".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokas

Juokas portretas
na ir brangenybės toje Klaipėdoje. Akmenys vidury šaligatvio.! Nieko vertingesnio daugiau nerasta?:D:D.Dar lentelę su užrašu pakabinkit.Ir melskitės kasdien ten suklaupe:D

S.S.S.

S.S.S. portretas
prie ko čia akmenys, kur čia buvo visada. Dabar priviso super mamyčių, pagal kurias turi šokinėti, o pačios daugiau nieko nemato apart telefono ekrano.

Anonimas

Anonimas portretas
ne nu kazkokia ziopla boba akmens nepamate.... tai ipuls i koki medi ir ta reiks pazenklint?
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių