Pereiti į pagrindinį turinį

Po nuotykių Palangoje – teismas

2013-02-26 15:52
Po      nuotykių                    Palangoje – teismas
Po nuotykių Palangoje – teismas

Klaipėdos apygardos teismas pasiuntė už grotų Palangoje žmogų apiplėšusį kaunietį. Atėmęs iš gargždiškio ginklą jis vaikštinėjo kurorto gatvėmis ir šaudė, kol įkliuvo policininkams.

Išgraibstė visas vertybes

Pernai vieną rugpjūčio vakarą įkaušęs 39 metų kaunietis Erikas Jankauskas prisikabino prie kavinėje vakarojusio 55 metų gargždiškio. Tarp vyrų kilo konfliktas.

Kur kas jaunesnis ir nemenkos kriminalinės patirties turintis kaunietis trenkė porą smūgių gargždiškiui į smilkinį ir patiesė jį ant žemės.

Įgudusiais judesiais E.Jankauskas patikrino pargriauto vyro kišenes ir išgraibstė vertingiausius daiktus. Grobiu tapo porą tūkstančių litų kainavusi auksinė grandinėlė, 80 litų, mobiliojo ryšio telefonas, piniginė.

Ieškodamas vertingesnių daiktų plėšikas užčiuopė ginklo dėklą, o jame – pistoletą su pilna dėtuve šovinių.

Reikalavo rūkalų šaudydamas

Vėliau E.Jankauskas aiškino paėmęs ginklą, nes bijojo, kad neblaivus gargždiškis gali juo švaistytis.

Tačiau iš tiesų kaunietis pats sukėlė aplinkiniams pavojų.

Jis vaikštinėjo po Palangą ir pyškino, baugindamas žmones.

Autobusų stotyje E.Jankauskas priėjo prie būrelio vaikinų ir pareikalavo duoti rūkalų. Jaunuoliai nepakluso, tada kaunietis išsitraukė ginklą ir kelis kartus iššovė. Ten pat jį sulaikė policininkai.

E.Jankauskas neneigė apiplėšęs žmogų, tačiau tikino neketinęs kaip nors naudoti atimtą ginklą, pasakojo tyčia iššaudęs visus šovinius į viršų ir nekėlęs niekam grėsmės. Aiškino, kad pistoletą norėjo išmesti į upę.

Kostiumą sugadino netyčia

Suskaičiavusi visus E.Jankauskui inkriminuotus nusikaltimus, teisėja skyrė jam septynerius metus nelaisvės.

Nukentėjusiojo naudai iš kaltininko priteista per 2 tūkst. litų turtinei žalai atlyginti, patenkintas 10 tūkst. litų neturtinės žalos ieškinys.

Per 200 litų kaltininkas turės sumokėti ligonių kasoms už nukentėjusiojo gydymą bei apie 500 litų proceso išlaidų, mat tiek kainavo liudytojų kelionė į Klaipėdą.

Gargždiškis norėjo, kad jam būtų atlyginta 400 litų ir už kostiumo sugadinimą, nes incidento metu krauju buvo suteptas švarkas, o griūdamas jis susiplėšė kelnes.

Tačiau, teismo manymu, mušdamas žmogų plėšikas nenorėjo sugadinti kostiumo, todėl dėl nukentėjusiojo turto sugadinimo kaunietis buvo išteisintas.

Neteko teisės turėti ginklą

E.Jankauskas anksčiau buvo 10 kartų teistas, ne kartą už plėšimus. Tačiau nuo paskutiniojo verdikto praėjo pakankamai laiko, tad teistumai oficialiai yra išnykę.

Kaunietis gailėjosi dėl savo veiksmų ir tikino, kad apgirtęs visiškai nemąstė, ką daro.

Už tai, kad būdamas girtas nešiojosi ginklą ir jį prarado, iš nukentėjusio gargždiškio atimta teisė būti ginkluotam.

Jo apie tūkstantį litų kainavęs pistoletas bus perduotas ginklų fondui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų