Po reformos – laisvi postai Klaipėdos savivaldybėje

  • Teksto dydis:

Pabaigus Klaipėdos savivaldybės administracijos reformą, iš pareigų pasitraukė dar viena potenciali vyriausioji patarėja Nijolė Laužikienė, kuri ne vienerius metus vadovavo Ugdymo ir kultūros departamentui. Su naujai siūlomomis pareigomis nesutiko ir buvusi Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėja Vilija Venckutė-Palaitienė.

Iki balandžio 1 d. Klaipėdos savivaldybėje turėjo būti baigta administracinė reforma.

Departamentų direktorių pareigybės turėjo būti panaikintos, o visiems buvusiems direktoriams pasiūlytos vyriausiųjų patarėjų vietos.

Vasarį, nesulaukęs reformos pabaigos, į pensiją išėjo tuometis Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Balandžio pradžioje nusprendė pasitraukti ir departamento vadovė N.Laužikienė, kuri laimėjo Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinio J.Šliūpo memorialinės sodybos vadovo konkursą ir nuo šiol darbuosis Palangoje.

N.Laužikienė pripažino, kad atlyginimas, palyginti su gauta alga Klaipėdos savivaldybėje, bus gerokai mažesnis, tačiau esą permainų reikėjo.

Dienraščio duomenimis, kitąmet N.Laužikienei sukaktų pensinis amžius, tada, pagal Valstybės tarnybos įstatymą, vadovaujamų pareigų savivaldybėje ji užimti nebegalėtų.

Reformuojant savivaldybės administraciją, su naujai siūlomomis pareigomis nesutiko ir buvusi Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėja V.Venckutė-Palaitienė, kurios paskutinė darbo diena savivaldybėje buvo kovo 31-oji.

"Šiuo metu trūksta dviejų vyriausiųjų patarėjų. Kol karantinas, nelabai ką galime daryti. Lauksime, kada jis baigsis, tuomet skelbsime konkursus. O kam nors iš esamų darbuotojų pasiūlyti šias pozicijas tikrai nematau galimybių. Planuojame vykdyti konkurso procedūras", – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pesimistas

pesimistas portretas
laisvi postai ilgai nebus, tuoj ieškos, ką įtupdyti į šiltas vieteles. Geriau savivaldybės galvos susirūpintų karantino reikalavimų vykdymu savivaldybėje. Negi sunku būti atsakingiems ir mėnesį pabūti karantine, kad virusas neplistų? Ar būtinas tų moterėlių vaikščiojimas į savivaldybę tokiu metu, juk per tokias ''uoliąsias ne vietoje ir ne laiku'' tas virusas niekada nesibaigs...

siap

siap portretas
Šiaip kad Laužikiene įsėjo tai gerai, tik įdomu kaip ji dabar dirbs? Juk anksčiau jos visas demesis tik i muzikini centrą nes buvo reikalingas barteris– bilietukią i koncertukus / o savivaldybe muzikiniam centrui skiria etatukus ir pinigiukus, o ką dabar?, kur bus barteris?, Filosofui Dudai tai kaip ir laikas nes su statybomis jam toloka. O šiaip Neniškio veiksmai panašėja i asmeninį valymą, nors ateitis parodys ar jis moka vadovauti, šiai diena dar nesijaučia kad jis geras vadovas. Bet geras vadovas yra tada kai komanda gerai dirba o vadovo kaip ir nesimato. Bet jei tokie vadovai pavyzdžiui kaip Dirgėliene dirbs tai bus politikavimas iš tuščio į kiaurą o ne darbas.

skatertju doroga

skatertju doroga portretas
turbut ir diazas persikels i Palanga
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių