Po žiemos – nemalonūs siurprizai kiemuose

Nutirpęs sniegas atskleidė netvarką daugiabučių namų kiemuose. Akis bado besimėtančios šiukšlės, nesurinktos šunų išmatos. Būtent tai ypač piktina miestiečius.

Turi iškuopti kiemsargiai

Prasidėjus pavasariui, Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai dar didesnį dėmesį skiria miesto tvarkai. Sustiprinta šios srities kontrolė.

Per paskutinius du patikrinimus nustatyta 116 Miesto tvarkymo ir švaros bei Atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimų.

Akis bado nuo rudens nesugrėbti lapai, neišvežtos žaliosios atliekos, tarp kurių – ir nugenėtos šakos, statybinis laužas, besimėtančios šiukšlės, padangos.

Miestiečius ypač piktina ir šeimininkų nesurinkti keturkojų ekskrementai. Pastaruoju metu kontrolieriai tokių skundų sulaukia ypač daug.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis informavo, kad ant takų ir vejų paliktas šunų "dovanėles" taip pat turi surinkti kiemsargiai.

"Prižiūrėtojai turi sutvarkyti visą teritoriją. Iškuopti viską, kas išlindo po žiemos", – tvirtino vedėjas.

Už pažeidimus – baudos

Patikrinimų metu už teritorijų tvarkymą atsakingiems asmenims, kurie tinkamai neprižiūri erdvių, bus surašyti reikalavimai per nurodytą terminą pašalinti pažeidimus.

Už Miesto tvarkymo ir švaros bei Atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimus numatytos baudos siekia nuo 20 iki 600 eurų.

Gyventojai, pastebėję nesutvarkytas teritorijas, kviečiami apie pažeidimus pranešti Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams. Jie surengs patikrinimą.

S.Valiulis pabrėžė, kad Miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse nurodyta, jog teritorijos turi būti tvarkomos ir valomos ne mažiau kaip tris kartus per savaitę.

Be to, privaloma pasirūpinti ir esančiomis atliekų konteinerių stovėjimo vietomis ar aikštelėmis.

Teritorijos tvarkomos turi būti nuo 7 iki 22 val., netrikdant viešosios rimties, negadinant dangos.

Gyventojams primenama, kad atsakingieji už teritorijų tvarkymą privalo viešai – daugiabučių namų skelbimo lentose ar interneto svetainėje, jei tokias turi, – paskelbti kiemų tvarkymo grafikus.

Pridergia patys gyventojai

S.Valiulis atkreipė dėmesį, kad dalis gyventojų patys elgiasi netinkamai: šiukšlina, prie konteinerių palieka statybinį laužą, didžiagabarites atliekas, nesurenka šunų ekskrementų.

"Kai kurie pridergia kiemus, o tada visi kaltina valytojus, kad jie kažko nesutvarkė. Žinoma, jie turi tai padaryti", – tikino vedėjas.

S.Valiulis pastebėjo, kad šaltuoju metų laiku, kada tamsusis paros metas yra ilgas, tokių atvejų pasitaiko kur kas dažniau nei šiltuoju.

"Matyt, pažeidėjai pasinaudoja, kad tamsu, nei kaimynas, nei praeivis nemato, ką jis daro, galima elgtis, kaip nori. Vasarą tokių šiukšlinimo ar ekskrementų nesurinkimo atvejų pasitaiko mažiau", – tvirtino vedėjas.

Kontrolieriai toliau tęs patikrinimus. Bus stebima ne tik tai, kaip laikomasi Miesto tvarkymo ir švaros bei Atliekų tvarkymo taisyklių, bet ir Gyvūnų priežiūros.

"Keista, kad dalis žmonių teršia savo miestą, aplinką. Negi augintinių išmatų nesurenkantys šeimininkai patys norėtų įlipti į krūveles ar kad tai padarytų jų vaikai. Tuoj atšils orai ir mažieji klaipėdiečiai lauke praleis dar daugiau laiko", – komentavo vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kornelijai

Kornelijai portretas
tegul šika tas šuo kur nori, esmė, kad šeimininkas TURI susirinkti, o ne palikti.

Tu

Tu portretas
Tai taip pat,nereikia replikų kad visi nesurenka šuns š. ....

As

As portretas
patikėkit,pone, niekada šiukšlės nenumetam. ir beje vaikai taip išauklėti,kad nė gumos gatvėj neišspjaus. tad nereikia tokių replikų,kad visi nevalos.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių