Po žinios apie aukcioną – klausimų lavina: parduos pastatą su gyventojais?

Paviešinus informaciją apie Turto banko ketinimus parduoti pastatą Smiltynėje, kur kažkada veikė Miškų ūkio kontora, o vėliau dalis patalpų buvo privatizuota, kai kurie ten gyvenantieji pasipiktino, esą bus parduodamas pastatas su gyventojais.

Žinia apie būsimą Turto banko aukcioną, kuriame bus parduodamos patalpos Smiltynės g. 18, išjudino šiame pastate gyvenančius žmones.

Turto bankas patvirtino, kad netolimoje ateityje numatoma parduoti patalpų dalį mediniame dviejų aukštų pastate su mansarda, kuris skelbime kažkodėl yra įvardytas įstaiga arba sandėliu.

Paaiškėjo, kad pastatas turi penkis savininkus, tarp jų nurodoma ir valstybė, kuriai atstovauja Turto bankas.

Valstybei šiame pastate priklauso per 120 kv./m, beveik visas antras aukštas, nors iš nuotraukų matyti, kad šios patalpos yra nežinia kieno naudojamos, nors čia jokia biudžetinė įstaiga seniai neveikia.

Turto banko skelbime nurodomi trys unikalūs pastatai, kurie bus parduodami – katilinė, garažas ir gyvenamojo pastato dalis.

Katilinės privatūs asmenys neprivatizavo, bet ja naudojosi, kol ji buvo nugriauta.

Dabar tvarkomi dokumentai, kad ją būtų galima išregistruoti.

Pastatas Smiltynės g. 18 buvo pastatytas dar sovietmečiu, ten veikė Miškų ūkio kontora, buvo patalpos, skirtos gyventi darbininkams, jos ir buvo privatizuotos.

Iš Miškų ūkio neprivatizuotas patalpas ir statinius – garažą bei katilinę – perėmė Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direkcija, o 2018 m. visa tai perduota Turto bankui.

KNNP direktorė Aušra Feser patvirtino, kad jai pradėjus vadovauti direkcijai priklausė per 50 įvairių pastatų Kuršių nerijoje.

"Koncentruojamės į tuos pastatus, kuriuos pajėgiame išlaikyti, kurie reikalingi mūsų funkcijoms. Buvo priimami sprendimai, kaip optimaliai valdyti visą turtą. Ir buvo nuspręsta, kad pastatas Smiltynės g. 18 jokios funkcijos neturi, todėl jį atidavėme Turto bankui, kad parduotų", – kalbėjo A.Feser.

Aukcione turtą paprastai įsigyja tas pirkėjas, kuris pasiūlo didžiausią kainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įdomiai

įdomiai portretas
O kaip taip gali būti, kad saugomos teritorijos įstaiga yra gyvenamojo namo savininkė? Gal gyventojai ten nelegaliai gyvena?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių