Poilsiautojai traukia į pajūrį: prie keltų nusidriekė eilės

Antradienį gausybė poilsiautojų traukia prie jūros. Itin daug žmonių keliauja į Smiltynę, prie Senosios perkėlos nusidriekė ilgos į keltą skubančiųjų eilės. Melnragės ir girulių paplūdimiuose iki dienos vidurio išskirtinių spūsčių išvengta.

Paplūdimiuose – apgultis

Laisvą dieną uostamiesčio gyventojai ir svečiai itin aktyviai keliauja į pajūrį.

„Šiandien visi keliai veda prie jūros. Visas miestas prie jūros“, – situaciją pajūryje antradienio popietę apibūdino biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Antradienį oras itin tinkamas laiką leisti pajūryje. Pašnekovo teigimu, jūra rami, maudytis leidžiama, tad pajūryje – tikra vasara.

Gelbėtojams nestigo darbo

Nors vandenyje pavojaus stiprus bangavimas ir nekelia, tačiau gelbėtojams veiklos nestinga – tenka aktyviai dirbti prevencinį darbą.

Pastebima, kad pajūryje poilsiaujantys klaipėdiečiai palieka prie kranto besimaudančius vaikus be priežiūros. Kai kurie jaunieji poilsiautojai vandenyje žaidžia visai šalia tų vietų, kuriose maudytis draudžiama, nes yra duobių.

Pastabų sulaukę tėvai paprastai tvirtina savo vaikus stebintys iš kiek toliau ir esą nepaleidžiantys jų iš akių.

Taip pat nemažai jūroje besimaudančių žmonių nepaiso plūdurų ir plaukia už jų taip rizikuodami savo saugumu. Gelbėtojams tenka įspėti ir tokius poilsiautojus.

Nors antradienį pajūryje laiką leidžia itin daug poilsiautojų, dieną automobilių spūstys kelyje Melnragės ir Girulių paplūdimių link nesusidarė. Jų tikimasi nebent vakare, kai iš pajūrio miesto link pajudės dauguma poilsiautojų.

Prie keltų – eilė

Gausybė žmonių antradienį traukė ir į Smiltynę. Tai išdavė ir prie Senosios perkėlus nusidriekusi ilga į keltą skubančiųjų eilė.

Kai kurie poiliautojai piktinosi, kad veikė ne visos bilietų kasos, tad žmonės eilėse įstrigo jau prie jų.

Bendrovės „Smiltynės perkėla“ dispečerinės atstovų teigimu, antradienį situacija perkėlų prieigose priminė sekmadienio – keleivių srautas didesnis, tad kelionė į Smiltynę trunka kiek ilgiau, tačiau nieko laisvadieniui išskirtinio neužfiksuota.

„Nors savaitės vidurys, tačiau diena yra išeiginė, todėl žmonės keliauja kaip sekmadienį – į Smiltynę, į muziejų, neringą. Vakare visi grįš“, – situaciją tiek Naujojoje, tiek Senojoje perkėlose apibendrino dispečerė.

Keliautojų nestigo ir pirmadienį.

Pašnekovės teigimu, tądien Senojoje perkėloje iš viso persikėlė ir vėliau keltu iš Smiltynės grįžo po 3,5 tūkst. keleivių.

Naujoje perkėloje būta 6,7 tūkst. keleivių, perkelta daugiau nei 1,7 tūkst. automobilių.

Tikėtina, kad antradienį keltais iki vakaro pasinaudosiančių keleivių srautas bus kiek didesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jis

Jis portretas
nereikia jokio tilto. Paskutinį gamtos kampelį nuojosite su savo šiukšlėmis.

Joo

Joo portretas
Gerai dirba Vį VALSTYBĖS ŽEMĖS FONDAS bet žemės ūkio ministro įsakymu įmonė reorganizuojama į UAB ir parduodama. Nors yra pelno siekianti .

Nepūliuokit

Nepūliuokit portretas
Perkėla dirba gerai.Ir kažkokiu tai būdu išliko valstybinė.Todėl jos pelnai eina mums visiems
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

  • Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana
    Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana

    Dr. Saulius Bučas Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui įteikė ypatingą dovaną – maždaug 7 tūkst. metų senumo mezolito pabaigos kirvuką iš elnio rago. Mokslininkas rado jį parko teritorijoje, pajūrio ruo...

  • Klaipėdiečius kviečia į talką
    Klaipėdiečius kviečia į talką

    Šiemet Klaipėdą švarinti kviečiama paskutinį balandžio savaitgalį. ...

    1
  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama
    Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama

    Atšilus orams, viešose vietose lesinti paukščius draudžiama, tai buvo galima daryti tik žiemą, dabar paukščiai turi patys ieškotis natūralaus maisto. ...

    2
  • Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų
    Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų

    Joniškės gatvėje buvo pastebėta moteris, kuri, išlipusi iš savo automobilio, bandė nusiskinti praėjusių metų rudenį vietinių gyventojų pasodintus narcizus. Atlikti šį „darbą“ jai esą sutrukdė vyras, tuo met...

    2
  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    5
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    5
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

Daugiau straipsnių