Pokyčių nesulauksime: perėja per geležinkelį, netoli Poilsio parko, išliks

Statant triukšmo slopinimo sieneles, perėja per geležinkelį, netoli Poilsio parko, nebus pašalinta. Ateityje numatoma spręsti dėl perėjos įrengimo virš bėgių arba po jais ir tik tuomet panaikinti dabartinę perėją ją užtveriant triukšmo slopinimo sienele.

Uostamiesčio valdžiai šiomis dienomis pristatyti bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" planai dėl Vitės kvartale numatomų statyti triukšmo slopinimo sienelių.

Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys po projektinių pasiūlymų aptarimo aiškino, kad projektą numatoma padalyti į du etapus. Pirmojo metu sienele nebus apribojama galimybė geležinkelį kirsti netoli Poilsio parko įrengta perėja.

"Sienelė eitų nuo dabar esamos virš viaduko iki parko. Ties perėja liktų tarpas, nebūtų sienelės, o toliau tęstųsi vėl", – paaiškino vicemeras.

Projektui dar bus siekiama Vyriausybės pritarimo.

Perėjos likimą numatoma spręsti antruoju etapu.

Anot A.Barbšio, susitarta, kad bus projektuojama dviejų lygių perėja, ieškoma finansavimo, ir per trejus metus planai įgyvendinami. Projektas ir numatytų, ar perėja žmonėms būtų įrengiama virš bėgių, ar atsirastų požeminis tunelis pėstiesiems.

Pastačius naują perėją, garso sienele būtų uždaryta dabartinė.

Klaipėdos mero pavaduotojas teigė, kad dabartiniams pasiūlymams miestas pastabų neturi. Norima, kad būtų įgyvendintas bent pirmasis projekto etapas.

"Sienelėms dabar pinigų jie turėjo. Finansuojama ES lėšomis, prisidedant "Lietuvos geležinkeliams" ir 7 proc. Klaipėdos savivaldybei. Pačiai perėjai nėra projekto, nėra lėšų. Tikrai nenorime, kad būtų stabdoma, niekas nedaroma dėl to, kad nėra padarytas projektas tai perėjai", – aiškino A.Barbšys.

Numatoma, kad perėjai būtų galima naudoti ES arba savivaldybės biudžeto pinigus.

"Manome, kad tai tikrai gali būti finansuojama ES lėšomis. Didžiausia tikimybė – iš kito ES finansavimo etapo", – paaiškino mero pavaduotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gabai Bronei

Gabai Bronei portretas
Kartais per jazzo fetivali jis pasirodo. Susikalk budele ir tykok.

Brone

Brone portretas
Pagavus nušaut ir tt

Zita

Zita portretas
Kaip dabar mano klebonėlis Antanas namo pareis?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių