Policija pasiruošusi užkirsti kelią kauniečių ir klaipėdiečių muštynėms

Ketvirtadienį vakare vykusiančos krepšinio varžybos tarp Klaipėdos „Neptūno“ ir Kauno „Žalgirio“ taps išbandymu ne tik uostamiesčio komandai, bet ir policininkams. Siekdami užtikrinti taiką tarp sirgalių, jie pasitelks į pagalbą kolegas iš Gargždų ir Kauno.

Ketvirtadienį vakare vyksiančios krepšinio varžybos tarp Klaipėdos „Neptūno“ ir Kauno „Žalgirio“ taps išbandymu ne tik uostamiesčio komandai, bet ir policininkams. Siekdami užtikrinti taiką tarp sirgalių, jie pasitelks į pagalbą kolegas iš Gargždų ir Kauno.

Tai bus pirmosios šių komandų rungtynės, jų dar bus ne mažiau nei trejos, tad pareigūnų patirtis palaikant tvarką prieš žaidimą, jų metu, per pertraukas bei pasibaigus krepšininkų susitikimui – labai vertinga.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos biuro viršininkas Andrius Leliuga ketvirtadienį po pietų tikino, kad aršių sirgalių turinčių komandų susitikimui policija yra pasiruošusi.

„Turime informacijos, kokiais autobusais ketina atvykti kauniečiai, Kelių policijos ekipažai juos pasitiks miesto prieigose ir saugiai palydės tiesiai prie „Švyturio arenos“. Čia taip pat stengsimės išlaikyti jų saugumą, į vidų įvesime per atskirą įėjimą. Viduje tiek prie „Neptūno“, tiek prie „Žalgirio“ sirgalių bus sutelktos saugos tarnybos „Argus“ apsaugininkai. Situaciją stebėsime ir mes, jeigu situacija pradės kaisti, pareigūnai bus pasiruošę nuraminti aistras. Yra paruoštos atskiros rūkymo vietos. Kauniečių fanai galės per ilgąją pertrauką rūkyti prie to įėjimo, per kurį juos įvesime. Todėl jie neturėtų susibėgti į vieną krūvą“, – apie pasirengimą atsakingoms varžyboms kalbėjo A.Leliuga.

Viešąją tvarką ketino užtikrinti uostamiesčio policijos patruliai, kelių policininkai, abiejų policijos komisariatų viešosios policijos pareigūnai bei policininkai iš Gargždų ir Kauno.

Po varžybų pareigūnai žadėjo palydėti svečių komandos sirgalius iki autostrados.

„Būtinai palydėsime atvykėlius po varžybų, nes kiekvieną kartą mūsų sirgaliai ieško jų autobusų ir būna pasiruošę juos apmėtyti akmenimis ar dar kažkuo. Esame pasiruošę visokiems netikėtumams, bet turime vilčių, kad viskas praeis taikiai, nes šios varžybos nelemia nugalėtojų. Nepasakyčiau, kad mums tai rimtas iššūkis, yra buvę ir rimtesnių, pavyzdžiui, per Europos krepšinio čempionatą ar rimtos futbolo varžybos“, – tikino pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SRAIGĖ

SRAIGĖ portretas
Gėda. Lietuviai lietuvius muša. Didelė gėda. Visus svečius klaipėdėčiai taip sutinka ir išlydi? Didelė gėda.

Seijuri

Seijuri portretas
Ne tokie jau blogi tie kauniečiai, tik reikia juos suprast, pagirt.

emigrant

emigrant portretas
Musk kavenska ! ! !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių