Policijos raginimas – nė motais: klaipėdiečiai fejerverkais reiškia savo poziciją?

Daugėjant karo pabėgėlių iš Ukrainos, vis daugiau mūsų šalyje yra karo baisumų paveiktų žmonių. Tačiau kai kuriems Klaipėdos gyventojams ir karas, ir aplinkinių ramybė – nė motais. Susidaro įspūdis, kad jie drumsčia tylą specialiai, gal net triukšmu išreiškia savo poziciją.

Kovo 26-ąją Lietuvos policija kreipėsi į gyventojus prašydama nenaudoti fejerverkų, kadangi nuo karą primenančių garsų žmonės, ypač vaikai, ima krūpčioti ir nerimauti dėl neva gręsiančio pavojaus.

"Matydamas susigūžusius ir bekrūpčiojančius ukrainiečių vaikus, raginu gyventojus, minint asmenines šventes, šiuo laikotarpiu atsisakyti fejerverkų", – policijos pranešime viešai teigė Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Tačiau kai kuriems tai įspūdžio nepadarė, tarp jų – ir uostamiesčio gyventojai.

Nuo policijos generalinio komisaro R.Požėlos prašymo nepraėjo nė para, kai Klaipėdoje ėmė sproginėti ir blykčioti fejerverkai.

Nuo policijos generalinio komisaro R.Požėlos prašymo nepraėjo nė para, kai Klaipėdoje ėmė sproginėti ir blykčioti fejerverkai.

Pasak klaipėdiečių, vėlų šeštadienio vakarą keli nuaidėjo miesto centre, o sekmadienį buvo girdėti ir Žvejybos uosto rajone.

"Facebook" grupėje "Žvejybos uosto rajono kaimynai" mirgėjo įvairūs pasisakymai šia tema.

"Vis dėlto "fejerverkina" mūsų rajone. Nors taip gražiai buvo paprašyta atsisakyti triukšmo dėl vaikų ir žmonių ramybės. Labai gaila", – rašė viena klaipėdietė.

Tačiau ne visi jautė gailestį. Kai kurių komentatorių nuomone, ukrainiečiai turėtų taikytis prie vietinių, o ne atvirkščiai.

"Mes turime švenčių atsisakyti, o kad patys ukrainiečiai, jauni vyrai, pabėgę iš karo geria ir "kipišus" Lietuvoje kelia, tai norma? Lietuviai, nešvęskite ir nesidžiaukite gyvenimu", – pareiškė kita grupės narė.

"Tai gal atsisakyti ir gyvenimo, visų švenčių? Gal žmonėms proga buvo ar sukaktuvės kokios? Suprantu, kad dabar situacija bloga ir panašiai, bet drausti viską, na, nežinau", – mintimis pasidalijo vienas vyras.

Iš dalies komentarų net galima daryti išvadą, kad kai kuriems šventė be fejerverkų – ne šventė.

Tačiau ne visi buvo tokie priešiški policijos prašymui. Kai kurie žmonės tikino, kad bet kokie pirotechnikos garsai karo fone gali sukelti nerimą.

"Aš ne nuo karo pabėgusi, bet irgi išsigandau. Jau gąsdina bet kokie garsai", – tikino moteris.

Belieka tikėtis, kad žmonių abejingumas ir pyktis nebus nukreiptas prieš tuos, kuriems šiuo metu reikalinga pagalba bei palaikymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Ne jusu nosiai uzdraust kaip zmones nori taip linksminasi

Gal pasakykim tiesą

Gal pasakykim tiesą portretas
Fejerverkus dabar gali leisti tik paskutinis išsigimėlis ir aaborto liekana arba girtas kremliaus šūūdas. Rusijos armija parodė, kad ji nieko neverta ,tai buvo tik propagandinis mitas. Ji yra tiesiog šūūdas ir tiek. O tuos kurie dabar šaudo fejerverkus ir taip džiaugiasi tariamomis Rusijos pergalėmis (kurių nėra jokių) reikia elementariai sodinti į kalėjimą.

Algis

Algis portretas
Reikia paziuret kokios tautybes leidzia tuos fejerverkus.Manau visiem aisku
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių