Policininkai prieš greičio mėgėjus – nauju ginklu

Klaipėdos apskrities kelių policininkai dar šiais metais greičio mėgėjus pradės drausminti pasitelkę naujus, itin modernius mobilius greičio matuoklius.

Kontroliuos ir nuvažiuojančiuosius

Klaipėdos apskričiai skirti keturi nauji matuokliai. Panašius prietaisus jau naudoja latvių policininkai.

Pareigūnai galės įrenginius nusivežti į bet kurią vietą, juose sumontuoti lazeriai tiek atvažiuojančias, tiek nuvažiuojančias transporto priemones leis fiksuoti visose eismo juostose.

Policininkai turi mobilaus interneto stotelę ir papildomą akumuliatorių, tad įrenginys gali veikti ilgą laiką.

Pats prietaisas nėra didelis, jis šiek tiek primena fotoaparato stovą. Jį bet kurią akimirką galima nuvežti ten, kur labiausiai reikia kontroliuoti eismo saugumą.

Mūsų tikslas – ne baudos, norime išsaugoti žmonių gyvybes ir sveikatą.

Įrenginys bus statomas šalikelėje. Juo bus galima ne tik matuoti greitį, bet ir fiksuoti, ar vairuotojai paiso šviesoforo signalų, nustatyti, ar vairuotojas yra apsidraudęs privalomuoju civiliniu draudimu, sužinoti, ar yra atlikęs techninę transporto priemonės apžiūrą.

Sieks eismo saugumo

"Šie prietaisai – kur kas universalesni, nei dabar naudojami stacionarūs greičio matuokliai. Jie priklausys Policijos departamentui, nebe savivaldybei. Kai pažeidimas užfiksuotas savivaldybės matuokliais, miestui tenka pusė išieškotų baudų. Todėl savivaldybės suinteresuotos matuoklius statyti tam tikrose vietose. Mes sieksime ne pelno, o efekto, naudosime naujuosius matuoklius ten, kur matysime, kad jų labiausiai reikia. Mūsų tikslas – ne baudos, norime išsaugoti žmonių gyvybes ir sveikatą", – tikino Klaipėdos apskrities Kelių policijos vadovas Mindaugas Džermeika.

Jo paminėtas ryškiausias pavyzdys – ilgą laiką ant Mokyklos gatvės viaduko veikęs stacionarus greičio matuoklis.

Jis šioje vietoje buvo įrengtas kelių policininkų prašymu, mat ten per trumpą laiką įvyko 11 eismo įvykių, kuriuose buvo sužaloti ar net žuvo žmonės.

Vėliau savivaldybės iniciatyva matuoklis nuimtas, nors policininkai įsitikinę, kad įrenginys labai drausmino vairuotojus.

Iškart gaus laišką

Netrukus uostamiesčio policininkus pasieks aprašas, kuris reglamentuos, kaip dirbti su naujaisiais prietaisais.

Akivaizdu, kad matuoklius naudos kelių policijos patruliai, jie pastatys matuoklį, patys galbūt stovės atokiau, tikėtina, stabdys pažeidėjus. Jokių įspėjamųjų ženklų apie greičio matavimą nebus.

Matuoklio fiksuojamos nuotraukos automatiškai keliaus į registrą.

Policininkai įsipareigoja informuoti pažeidėjus apie skirtą nuobaudą per tris dienas. Galbūt informacija juos pasieks dar greičiau.

Matuokliai leis, vos užfiksavus pažeidimą, iškart siųsti vairuotojui pranešimą laišku į deklaruotą elektroninį paštą.

Paklaida – vos keli kilometrai

Aptardamas vietas, kur Klaipėdoje labiausiai tikėtina pamatyti mobiliuosius greičio matuoklius, M. Džermeika minėjo, kad bus atsižvelgiama į daugelį argumentų.

Dažnai bendruomenių nariai praneša apie vairuotojų greičio ribojimo pažeidimus daugiabučių namų kiemuose ar mažose gatvelėse.

Klaipėdiečiai informuoja ir apie vietas, kur vairuotojai nepraleidžia pėsčiųjų per šviesoforu nereguliuojamas pėsčiųjų perėjas.

"Šie prietaisai skirti visai apskričiai. Už uostamiesčio ribų taip pat yra daug vietų, kur vairuotojai dažnai nepaiso taisyklių, kur neretai įvyksta skaudžių nelaimių, žūsta žmonės. Gali būti, kad dirbti su šiais matuokliais pradėsime dar šiemet", – patikino M. Džermeika.

Panašu, kad prietaiso greičio fiksavimo paklaida nebus tokia didelė kaip stacionarių matuoklių, ji veikiausiai sieks vos kelis kilometrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rytis

Rytis portretas
liuks, dar prie to pacio reikia nustatineti vairuotojo IQ ,nes 90% tokiu virsytoju neperzengs 30 vnt ribos,tokiem iskart gyvenimui anuliuot vairavimo teises

Anonimas

Anonimas portretas
Draugas greicio megejas po 10 os baudos nusipirko radaro spinduliavimo aptikimo detektoriu, kaip skraide taip ir toliau skraido ir ka jus jam?

Sieks eismo saugumo?

Sieks eismo saugumo?  portretas
Jie bus statomi prieš ar už krūmų, tokiose vietose kur bus sunkiai pamatomas. Sieks pelno, o ne saugumo. Koks čia saugumas kai žmogus praranda dėmesį į kelią ir ieško kur tas radaras? O pamatęs radara dar ir per stabdžius kirs nes ten kur radaras pastatytas bus ženklas 70 ir datas nuo to ženklo per 20m. Ir paskui važiuojanti masina tai į galą. Ot saugumo chema
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių