Pereiti į pagrindinį turinį

Poliklinikai ieškoma nuomininkų

2012-10-06 18:30
Poliklinikai ieškoma nuomininkų
Poliklinikai ieškoma nuomininkų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Sunkius laikus išgyvenančiai uostamiesčio Stomatologijos poliklinikai ieškoma naujų nuomininkų. Tarp medikų neatsirado norinčiųjų keltis į šias patalpas.

Keturių aukštų pastate Pievų Tako gatvėje įsikūrusiai įstaigai nuo metų pradžios buvo kurpiamas planas, kaip jai padėti išgyventi.

Nusprendus gydymo įstaigos nereorganizuoti, savivaldybė suskato ieškoti nuomininkų poliklinikoje likusioms tuščioms patalpoms. Šiuo metu yra laisvas antrasis aukštas.

Kaip sakė savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė, iš pradžių galimų nuomininkų ieškota tarp antrinio lygio paslaugas teikiančių gydymo įstaigų, kurios pageidautų įsikurti šioje vietoje.

Tačiau norinčiųjų neatsirado. J.Asadauskienės manymu, viešosios įstaigos yra apsirūpinusios reikiamomis patalpomis. Be to, kiekvienos jų atstovai galvoja, kaip išgyventi, ir nenori prisiimti papildomų išlaidų.

Tad vedėja paaiškino, kad šiuo metu nuomininkų ieškoma tarp kitų kandidatų.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė patikslino, kad tai padaryti norima kuo skubiau, dar iki šildymo sezono pradžios.

Kol kas neatskleidžiama, su kokiomis įstaigomis vyksta derybos dėl nuomos galimybių.

Neoficialiais duomenimis, į šias patalpas svarstoma perkraustyti studentus, uostamiestyje kremtančius medicinos mokslus.

Šių metų pradžioje buvo sudaryta darbo grupė, kuri sprendė, ką daryti dėl sunkioje situacijoje atsidūrusios Stomatologijos poliklinikos.

Vasaros pradžioje miesto tarybos kolegija nusprendė įstaigą ne reorganizuoti, o surasti nuomininkus.

Pagalbos į savivaldybę dėl sunkios padėties kreipėsi poliklinikos vadovė. Dėl nuolat mažėjančio pacientų skaičiaus įstaigai teko atleisti 29 darbuotojus.

2010 m. pavasarį į apytuštę polikliniką iš Turgaus gatvės persikraustė Klaipėdos sveikatos priežiūros centro padalinys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų