Politikai įsigeidė pinigų už posėdžių lankymą

Šiai miesto tarybos kadencijai artėjant prie pabaigos, politikų apetitas pasiekė viršūnę. Kai kurie užsimanė kas mėnesį gauti atlyginimą, dėl kurio esą nuoširdžiai lankytų visus posėdžius.

„Manau, kad politikai būtų kur kas drausmingesni, jei už savo darbą gautų tikrą algą“, - pirmadienį Etikos komisijoje rėžė politikas Viačeslavas Titovas.

Kiti komisijos nariai jam priminė, jog politikai ir dabar gauna pinigų – kiekvieną mėnesį po 700 litų kanceliarinėms išlaidoms.

„Tačiau čia – ne alga. Pinigai skiriami visai kitoms reikmėms“, - savo laikėsi V.Titovas.

Etikos komisija vakar dar kartą svarstė miesto tarybos, komitetų, komisijų posėdžių nelankančių politikų elgesį. Ataskaitas apie savo frakcijų narius pateikė jų seniūnai.

„Mes turėjome tik vieną problemą su Lilija Pupinyte. Ji paaiškino, kad posėdžių nelankė dėl asmeninių priežasčių. L.Pupinytė pasižadėjo posėdžius lankyti. Gal ne visus, bet įstatymo nebepažeidinės“, - teigė liberalcentristų frakcijos seniūnė Audra Daujotienė.

Komisijai niekas nepateikė paaiškinimo, kodėl itin dažnai posėdžius praleidinėja socialdemokratas Sigitas Dobilinskas. Jis pernai nepasirodė keliasdešimtyje komiteto posėdžių.

Kontrolės komiteto susirinkimus jau daugiau nei metus ignoruoja jo narys Jurijus Šeršniovas. „Jo pozicija yra tokia, kad komitetas nesprendžia jokių problemų, tad nėra tikslinga eiti į jo posėdžius“, - aiškino J.Šeršniovo bendrapartietis V.Titovas.

Politikus už jų nedrausmingumą skalbę Etikos komisijos nariai nesiryžo įvesti kontrolės ir piniginių sankcijų.

Jie svarstė sprendimo projektą, kuriuo norima posėdžių nelankančius politikus skriausti finansiškai. Numatyta, kad per mėnesį praleidę nors vieną komiteto, komisijos ar kolegijos posėdį miesto tarybos nariai gautų 20 proc. mažesnę išmoką kanceliarinės išlaidoms, o už praleistą tarybos posėdį išmoka mažėtų 30 proc.

Etikos komisijos nariai nusprendė, kad tokios sankcijos yra per griežtos. Jie pasiūlė, kad per mėnesį penktadalį posėdžių praleisti galima, o tik neatėjus į daugiau posėdžių 700 litų išmoka turėtų sumažėti 20 proc.

Tokiam sprendimui dar turi pritarti miesto taryba.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos taryba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių