Politikas E.Sabataitis vėl išvengė teismo

Miesto tarybos narys Egidijus Sabataitis jau trečią kartą išvengė bausmės už narkotikų vartojimą. Šiandien turėjęs vykti administracinės bylos nagrinėjimas buvo atidėtas, nes jame nepasirodė pats politikas.

Šįkart oficiali priežastis - E.Sabataičio pasamdyta advokatė negalėjo dalyvauti teismo posėdyje, nes ji turėjo viena savo atsakovų tuo pat metu ginti Skuodo rajono apylinkės teisme. E.Sabataitis sutartį su advokate sudarė lapkričio 12 dieną, o teismo posėdis Skuodo teisme buvo paskirtas kur kas anksčiau.

Teismo salėje nepasirodė ir pats politikas, nes, matyt, nujautė, kad bylos nagrinėjimas bus atidėtas.

Administracinė byla, kurioje E.Sabataitis kaltinamas narkotikų vartojimu vėl bus atversta gruodžio 11 dieną.

Bylos nagrinėjimas atidedamas jau trečią kartą. Antrą kartą byla nebuvo atversta, nes ją atidėti raštu paprašė pats E.Sabataitis, nes tądien dėl prasidėjusios sesijos buvo išvykęs į Kauną, kur studijuoja Veterinarijos akademijoje.

Bylą pradėta nagrinėti rugpjūčio 25 dieną. 

Administracinių teisių pažeidimų protokolą E.Sabataičiui surašė Klaipėdos apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (ONTB) pareigūnai. Tai padaryta gavus politiko šlapimo tyrimo rezultatus. Jie parodė, kad E.Sabataitis vartojo narkotines medžiagas - kanapes ir jų dalis. Už šį administracinį pažeidimą gresia iki 500 litų bauda.

E.Sabataitis teigė, jog narkotikų niekada nevartojo, jais nepiktnaudžiauja ir dabar bei neketina to daryti ateityje. 

Tarybos narys, kaip įtariama apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, įkliuvo šių metų liepą, kai ONTB pareigūnai sulaikė klaipėdietį Tadą Meškuotį. Jis slėpėsi nuo bausmės už neteisėtą disponavimą psichotropine medžiaga dideliais kiekiais, turint tikslą ją platinti.

T.Meškuotis buvo užkluptas uostamiestyje, važiuojantis automobiliu BMW X5, kuris priklauso E.Sabataičiui. Juo tuomet, kai buvo sulaikytas T.Meškuotis, važiavo ir pats politikas. Automobilyje narkotikų nerasta, tačiau buvo atliktas tyrimas, ar abu vyrai nevartojo narkotinių medžiagų. Patikrinimas esą davė teigiamą rezultatą.


Šiame straipsnyje: Egidijus Sabataitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių