Klaipėdos politiko prašymai Saugaus eismo komisijoje – išjuokti

Miesto tarybos narys Mindaugas Žilys Saugaus eismo komisiją užvertė prašymais. Šie jos narius ir prajuokino, ir nustebino. Nė vienam iš politiko prašymų nebuvo pritarta.

Posėdyje nedalyvavo

Vakar vykusiame posėdyje Saugaus eismo komisijos nariai svarstė net tris M.Žilio pateiktus prašymus. Pats politikas posėdyje nedalyvavo, nors buvo informuotas, kad jis vyks.

M.Žilys prašė leisti statyti automobilius Smiltelės gatvėje ties 18 ir 20 namais. Komisijos nariai tam nepritarė, nes ši gatvė yra magistralinė ir joje negalima statyti automobilių.

„Įdomu, ar M.Žilys asmeniškai nori čia palikti automobilį? Gal jis kur netoliese gyvena?“ – svarstė komisijos nariai.

M.Žilys dienraščiui „Klaipėda“ pabrėžė, kad gyvena Klaipėdos rajone, o prašymą leisti statyti automobilius Smiltelės gatvėje ties 18 ir 20 namais pateikė, nes tokį norą išsakė gyventojai.

Nesuprato vieni kitų

Saugaus eismo komisija svarstė ir M.Žilio prašymą dėl automobilių statymo Pušyno gatvėje.

„Vienoje jos pusėje palikti mašinas galima, kitoje – ne. Ten yra gyvenamieji namai, tad ir išvažos iš kiemų. Jei leistume statyti automobilius, atsirastų tik 7 vietos“, – skaičiavo Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė.

Komisijos nariai domėjosi politiko prašymo motyvais, bet paaiškinti niekas negalėjo.

„Smiltelės gatvėje gyvena, o Pušyno gatvėje dirba“, – juokavo komisijos nariai.

Šiam prašymui taip pat nebuvo pritarta, nes netoli Klaipėdos poilsio parko yra didelė automobilių stovėjimo aikštelė prie prekybos centro.

M.Žilys aiškino, kad jis norėjo, jog Pušyno gatvėje būtų leista mašinas statyti dešiniojoje pusėje, o ne toje, kur yra individualūs gyvenamieji namai.

„Kaip galima užstatyti įvažas į kiemus? Ar jie visai iš proto išėjo? Viską surašai logiškai, o išeina kažkokia nesąmonė. Kol pirštu neparodysi, nieko nebus“, – piktinosi politikas.

Ginčai dėl lankytinų vietų

Daugiausia diskusijų tarp komisijos narių sukėlė M.Žilio prašymas leisti įrengti 9 informacinius kelio ženklus „Lankytinos vietos“, nukreipiančių į privatų nuotykių parką. Jis tokį prašymą pateikė pastarojo parko direktorius, o ne kaip miesto tarybos narys.

Komisijos nariai pabrėžė, kad tokie kelio ženklai statomi tik kaip nuorodos į tas lankytinas vietas, kurias patvirtino Turizmo departamentas ar savivaldybė.

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas teigė, kad mieste yra šalinami reklaminiai ženklai, nes jų per daug. Be to, anot jo, kyla klausimas, kas būtų lankytina vieta – privatus nuotykių ar Poilsio parkas.

„Iššoviau pirmą šūvį ir jis tikslo nepasiekė. Negi žilagalviams pareigūnams turiu aiškinti, kas yra lankytina vieta. Kreipsimės raštu į aukštesnes instancijas, kad jos tai pasakytų“, – teigė politikas.

Paklaustas, už kieno pinigus, jo nuomone, turėtų būti įrengti tokie ženklai, M.Žilys atsakė: „Nežinau, kokia procedūra. Ženklai neštų naudą ne tik mano vadovaujamai bendrovei. Lankytinos vietos traukia į miestą žmones“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
jei M.Žilys gyvena rajone - kodėl jis pateko į Klaipėdos tarybą ? Juk į Klaipėdos miesto tarybą gali būti renkami tik Klaipėdos miesto gyventojai. Įtariu... kad sufalsifikavo dokumentus, užsideklaravęs , kad gyvena Klaipėdos mieste...

Pastebejimas

Pastebejimas portretas
Gal turetume isleisti istatymus zalio izulumui - vedzioti savo dideli suni salia zaidzianciu mazu vaiku su antsnukiu ir bausti grieztai uz tai, kad siuksles nera rusiojamos bei metamos lauk o deginamos kaimynams po langais. Ir dar kai duod politikui pastaba jis atsako : o ka tu man padarysi . Ar mes tokiuspolitikus renkame vadovaudamiesi sveiku protu ?

Zenius

Zenius portretas
O ko čia juoktis. Tokia ta Klaipėdos savivadaibė. Neva kai kas eilę metų savo naudai sprendimų nepriiminėjo. Pasidomėkite Klaipėdos archyve ir pamatysite. Dabar juokiasi iš kito, kuomet patys taip darė
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių