Požeminėje perėjoje įrengs liftus

Šilutės plente šiemet bus pradėta rengti požeminė pėsčiųjų perėja. Įmonė, kuri atliks šiuos darbus, jau išrinkta. Įrengus požeminę pėsčiųjų perėją, planuota panaikinti nesaugią antžeminę.

Klaipėdos savivaldybės skelbtame konkurse dėl požeminės pėsčiųjų perėjos įrengimo ties Šilutės plento 62 namu, kur įsikūręs prekybos centras, dalyvavo trys įmonės.

Nugalėtoja paskelbta bendrovė "Viadukas", kuri mieste rūpinasi tiltų ir viadukų priežiūra. Įrengti požeminę pėsčiųjų perėją ji pasiūlė už 496,8 tūkst. eurų.

Kitos konkurse dalyvavusios įmonės darbus pasiūlė atlikti už didesnę kainą. Bendrovė "Tilts" – už 562,6 tūkst., "Hidrostatyba" – už 744,3 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas pasakojo, kad dabar vyksta paruošiamieji darbai. Rengiami darbo projekto brėžiniai.

Kada startuos darbai, dar nėra aišku, tačiau jie turi būti atlikti per aštuonis mėnesius. Teks įrengti viską: laiptus, dangą, apšvietimą.

Abiejose požeminės perėjos pusėse numatyta sumontuoti ir liftus, kad būtų patogu judėjimo negalią turintiems žmonėms, mamoms su vežimėliais.

Dalis klaipėdiečių suabejojo, ar reikalinga ši požeminė pėsčiųjų perėja, ar ji netaps benamių susibūrimo vieta.

Tačiau pabrėžta, kad požeminės pėsčiųjų perėjos yra saugesnės. Įrengus ją, būtų panaikinta antžeminė, kuri, teigiama, nėra saugi.

Vietoje, kur bus įrengta požeminė perėja, dabar yra techninis koridorius. Pastarasis įrengtas dar sovietmečiu.

Gali būti, kad čia jau tada galvota įrengti požeminę perėją, bet vėliau planų atsisakyta. Vasarą čia buvo įsikūręs nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis žmogus.

Techninis koridorius po Šilutės plentu driekiasi ir ties buvusia ledo arena. Čia taip pat planuojama įrengti požeminę perėją.

Pasak V.Švedo, įstrigo leidimo darbams parengimo procedūra, nes buvo įregistruoti ne visi gatvėje esantys tinklai.

Planuojama, kad konkursas šiai požeminei perėjai įrengti bus skelbiamas pavasario pabaigoje, o darbai startuos kitąmet.

Pirmiausia buvo apsispręsta įrengti požeminę perėją, esančią ties Šilutės plento 62 namu, nes čia yra didesni žmonių srautai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

didesnio pinigų plovimo

didesnio pinigų plovimo portretas
turbūt neįmanoma įsivaizduoti. O kas tuo liftu naudosis, kai parduotuvė užsilenks

To babyte

To babyte portretas
Matyt tiek tam uzsenyje ir tebuvus.. nereik net uzsienio, Vilniuje nors pabuvokit ten daug tokiu pereju...

Anonimas

Anonimas portretas
aš gėriau pėdinsiu iki šviesoforo o ne lįsiu į tą požemį man juose nesaugu ir baugu arba autobusu apsuksiu ratą kad nereikėtų lįsti į tą požemį arba nesilankysiu tose parduotuvėse nes aš ten negyvenu o dėl prekybcentrių yra ir kitų
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių