Požeminėje perėjoje kelią pastoja ežeras

Gyventojai, kasdien vaikštantys požeminėmis pėsčiųjų perėjomis, pastebi ne tik besimėtančias šiukšles, neapšviestus takus, bet ir telkšančias balas, kurias perbristi reikalingi guminiai batai.

Uostamiestyje yra trys požeminės pėsčiųjų perėjos: Baltijos ir Taikos pr. žiedinėje sankryžoje, po Šilutės plentu ir ties Vingio prekybos centru.

Baltijos ir Taikos pr. žiedinės sankryžos požeminė perėja yra švari ir prižiūrima, kitos tikrai nėra tokios tvarkingos.

Daugeliui vis dar nejauku vaikščioti požeminėmis perėjomis Šilutės pl. ir Vingio pasaže, kur dažnai girtuokliaujama, mėtosi švirkštai, maisto produktų pakuotės. Būta ir itin nemalonių incidentų – praeivių užpuolimų, vagysčių.

Sieksime atnaujinti bent po vieną požeminę perėją kasmet.

Klaipėdietis Rimantas, kasdien einantis Šilutės pl. požemine perėja, iškėlė klausimą, ar kas nors apskritai ją prižiūri, kadangi šiukšlių nemažėja, o gausiai palijus nėra kaip eiti.

"Eidamas požemine perėja nustebau – nuėjus pusę kelio pasirodė ežeras – per naktį gausiai prilijęs lietus sudarė milžinišką balą. Norint nesušlapti, reikėjo guminių batų. Pernai vaikštant šia požemine perėja tokių problemų nebūdavo. Dar pastebėjau ir tai, kad nerenkamos šiukšlės – mėtosi popiergaliai, sudaužyto butelio stiklo šukės, kampuose – privemta. O ir šiaip nejauku, kai mirga šviestuvai, gal dar elektra gali nutrenkti", – baiminosi vyras.

Inga Kubilienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiesčio savivaldybės specialistai sako, kad perėjos tvarkomos. Pasak savivaldybės administracijos vyriausiosios patarėjos Ingos Kubilienės, tai tikrai daroma.

"Perėjos tvarkomos kartą per savaitę, esant poreikiui sutvarkomos ir dažniau. Prasčiausia situacija yra Vingio gatvės požeminėje perėjoje dėl nesutekančio vandens po gausesnio lietaus. Šilutės pl. požeminėje perėjoje byra tinkas. Šiais metais numatome papildomai apžiūrėti visas požemines perėjas, įvertinti remonto poreikį ir suplanuoti atnaujinimo darbus. Sieksime atnaujinti bent po vieną požeminę perėją kasmet", – sakė I.Kubilienė.

Planuojama, kad kitąmet požeminių perėjų atsiras daugiau.

"Keturios naujos požeminės perėjos bus įrengtos įgyvendinant Baltijos pr. žiedinės sankryžos su Šilutės pl. ir Vilniaus pl. rekonstrukcijos projektą", – pažymėjo pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Joooo, ejom sau graziai ramiai kaip staiga perejoje mums kelia pastojo baisus Ezeras, jis dar ir kastetu pradejo grasinti. Bet pasiseke. Sugriuvom i valti ir sekmingai persikelem.

autorei

autorei  portretas
Tik nereikia sekti pasakų, nei kas pastoja nei kas trukdo..isigalvojate ir tiek.

ups

ups portretas
taip, Baltijos perėja kažkiek tvarkoma, bet labai šiukšlina Turizmo mokyklos studentai, rūko, ir ne tik tabaką, mėto šiukšles, ir švirkštų ten yra primėtyta, ir krūvelių pakrautų būna, ne kasdien ir ne kas savaitę išvalo....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių