Pereiti į pagrindinį turinį

Požeminiai bei pusiau požeminiai konteineriai vamzdžiams netrukdys

2012-09-25 21:31
Požeminiai bei pusiau požeminiai konteineriai vamzdžiams netrukdys
Požeminiai bei pusiau požeminiai konteineriai vamzdžiams netrukdys / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Visai netrukus Klaipėdos kiemai įgis estetiškesnį vaizdą – mieste bus įrengti požeminiai bei pusiau požeminiai konteineriai. Pirmiausia nutarta išsiaiškinti, ar jie netrukdys požeminėms komunikacijoms ir jų remontui.

Tikimasi, kad jau kitų metų Kalėdas sutiksime kur kas tvarkingesniame mieste, nes tada neestetiškus šiukšlių konteinerius ant ratukų turėtų pakeisti požeminės atliekų talpyklos. Iš viso mieste planuojama įrengti apie 600 tokių konteinerių, kuriuos sutalpinti žadama 150-yje aikštelių.

Esama nuostatos, kad naujieji įrenginiai turėtų atsirasti ten, kur dabar statomi antžeminiai konteineriai. Kadangi kiekvienas požeminis konteineris bus įkastas į žemę ne mažiau kaip iki poros metrų, jau dabar laikas pagalvoti, ar tai padaryti bus įmanoma dėl daugybės požeminių komunikacijų: dujų, elektros, šilumos, vandentiekio bei nuotėkų vamzdynų, ryšių įrenginių. Kiekvienas jų turi ne vieno metro apsauginę zoną.

„Klaipėda nori eiti civilizuotu keliu, kad iš anksto būtų atlikti visi derinimo bei planavimo darbai dar prieš pradedant įrengti konteinerius. Norime, kad situacija būtų vertinama adekvačiai. Susitarėme, kad laikysimės įstatymų, bet rengiant planus nepersistengsime reikalaudami dokumentacijos tiek, kiek statant dešimties aukštų namą ar požeminį garažą“, – po pasitarimo su šias komunikacijas valdančių bendrovių atstovais kalbėjo miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Numatyta, kad pusiau požeminių konteinerių įrengimas bus projektuojamas ištisiems kvartalams.

Nuspręsta, jeigu po konteineriu einančioje požeminėje trasoje įvyktų avarija, jos remontas gultų ant konteinerio savininko – Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) pečių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų