Požeminiai šiukšlių konteineriai atkeliaus ir į Klaipėdą

Klaipėdos miesto mero susitikime su požeminių konteinerių  įmonės „Royal dutch BAMMENS“ atstovais bei Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) atstovais buvo apžvelgtos atliekų surinkimo požeminių konteinerių įrengimo galimybės ir perspektyvos Klaipėdos mieste.

Savivaldybės pranešime spaudai pastebima, jog šiuo attžvilgiu Klaipėdos miestas gana pastebimai atsilikęs nuo kitų Lietuvos miestų. Vilnius, Trakai, Kaunas ir Druskininkai turi jau per kelis šimtus požeminių konteinerių, kurie sėkmingai naudojami, tačiau ši naujovė lėtai juda į Klaipėdą.

Šiuo metu renkamos kelios nekonfliktiškos vietos, kuriose būtų galima juos pastatyti ir stebėti, kaip jie būtų naudojami. Požeminių atliekų surinkimo konteinerių įdiegimas nesukeltų didelių išlaidų, o jų eksploatavimas sumažintų arba išlaikytų balansą tarp dabartinių atliekų tvarkymo lėšų.

Požeminių atliekų surinkimo konteinerius administruos KRATC, kuris garantuos skaidrumą ir aiškumą. Jų įrengimui siūloma rinktis tokias vietas, kurios nereikalautų didelių išlaidų, būtų patogu naudoti ir gyventojams nesukeltų nepasitenkinimo.

Įmonė „Royal dutch BAMMENS“ pasiūlė kelis iš požeminių konteinerių variantus. Preliminariai konteinerius sudarytų betoninis pagrindas ir metalinės konstrukcijos. Pats konteineris būtų įleidžiamas į 3 m gylio duobę ir virš žemės būtų matoma tik šiukšlėms įmesti reikalinga konstrukcija. Siūlomas mechaninis arba elektroninis šiukšlių išmetimo variantas. Mechaniškas – atsirakinama su raktu ir atliekos išmetamos, elektroninis – magnetinės kortelės, kurios fiksuoja vartotojo išmetamų atliekų kiekį. Taip gyventojas galėtų atsiskaityti už išmestų atliekų kiekį. Konteineris automatiškai fiksuotų sukauptas atliekas ir duotų signalą jį laiku ištuštinti.

Konteineriai visiškai atsparūs bet kokiems gamtiniams ir išoriniams veiksniams, patvarūs ir ilgaamžiai, nepralaidūs vandeniui, apsaugantys nuo įprastų atliekų konteinerių skleidžiamo nemalonaus kvapo.

Klaipėdos mero pavaduotojo Artūro Šulco teigimu, Klaipėdos miestas nėra toks turtingas, jog galėtų pirkti pigius ir nepatvarius įrenginius, o požeminiai atliekų surinkimo konteineriai būtų ilgalaikė investicija ir ateityje jie visiškai pasiteisintų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Velniam

Velniam  portretas
Reikia. Vėl pinigų plovimas

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
su kortele geriausia

hmm

hmm portretas
Prasau pastatykite tokius konteinerius Rumpiskes gatveje mainais uz kelo zenklus verciancius parkuotis kasdien skirtingoje kelio puseje.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių