Pereiti į pagrindinį turinį

Praeiviai niokoja skulptūras M.Mažvydo alėjoje

2010-07-30 05:00
Išbandymas: pirmąją "Baltos alėjos" savaitę nukentėjo kelios skulptūros.
Išbandymas: pirmąją "Baltos alėjos" savaitę nukentėjo kelios skulptūros. / Nerijaus Jankausko nuotr.

M.Mažvydo alėjai naujų spalvų suteikusios skulptūros tapo nepakančių klaipėdiečių išpuolių objektu. Kelios figūros aplaužytos, o viena dingo.

Pirmadienį žiūrovams pristatyta „Balta alėja“, kaip ir prognozavo skulptūras pagaminę menininkai, jau nukentėjo nuo praeivių. Linksmos klaipėdiečių kasdienybę nuspalvinusios skulptūros sveikos pabuvo neilgai.

Grėsmingas įspėjimas apie tai, kad liesti šių meno kūrinių negalima, o ekspozicija stebima vaizdo kamerų, išgąsdino ne visus.

Tad nenuostabu, kad baltos undinės uodega jau po kelių dienų nuo čiupinėjimo nutrupėjo. Greta suolo jau stovi ir mėlynos kitos skulptūros kojos bei ranka. Kažkas apspjaudė galvą į šiukšliadėžę įkišusio vyro juodą švarką. Nežinia, kur dingo mobilus laivelis, o nepakeliamas akmeninis suolas, ant kurio jis turėjo būti, pasuktas.

Menininkų bandymas išprovokuoti klaipėdiečius pratintis prie neįprastų objektų ne kiekvieno galvoje sukėlė teisingas mintis.

Parodos rengėjai planavo, kad skulptūros M.Mažvydo alėjoje bus tol, kol jų nenuniokos vandalai bei pajūrio vėjai. Neįprasti meno objektai pagaminti iš nepatvarių medžiagų, ne visi jie itin gerai pritvirtinti prie akmeninių suolų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų