Prancūzų verslininkų akiratyje – ir Lietuvos pajūris

Su pirmuoju oficialiu vizitu Klaipėdoje šiandien ir rytoj lankosi Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje  JE Francois Laumonier. Į susitikimą su uostamiesčio vadovais svečias atvyko lydimas verslininkų - Prancūzijos bendrovių padalinių Lietuvoje vadovais.

Ambasadorius domėjosi bendra pajūrio regiono ekonomine situacija, stambiausiais šiuo metu Klaipėdoje vykdomais ir planuojamais socialiniais bei ekonominiais projektais. Miesto meras Rimantas Taraškevičius paminėjo pietinio išvažiavimo, daugiafunkcinio sporto komplekso statybą, jachtų uostą, būsimąjį keleivių ir krovinių terminalą.

„Ši daugelį valstybių palietusi krizė yra metas, kai atrandame ir naujų galimybių. Žinau, kad Klaipėda yra dinamiškas miestas ir jog jūs darote viską, kad jis klestėtų“, - kalbėjo F.Laumonier.

Daugiausiai dėmesio susitikimo metu skirta būsimajai Klaipėdos termofikacinei elektrinei, jos statybai, alternatyvios energijos panaudojimo galimybėmis.

Ambasadorius prasitarė, jog pavasarį Lietuvoje žada apsilankyti gausi Prancūzijos pramonininkų delegacija, kuri sieks užmegzti glaudesnius dvišalius ryšius. Delegacija neaplenks ir uostamiesčio.

„Mūsų miestas jums visada atviras ir svetingas“, - dovanodamas Klaipėdos herbą užtikrino R.Taraškevičius. Jis vylėsi, kad nuo ryto pliaupęs lietus nesugriaus vizito programos.

Po susitikimo savivaldybėje svečiai lankėsi Uosto direkcijoje, kateriu apžiūrėjo uosto akvatoriją, vėliau susitiks su Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovais, krovos kompanijų vadovais.


Šiame straipsnyje: vizitas klaipėdoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių