Prasidėjo Žardininkų aikštės remontas

  • Teksto dydis:

Atgimsta dar viena pietinės Klaipėdos dalies viešoji erdvė – jau beveik savaitę darbininkai pluša Žardininkų aikštėje.

Čia bus išklotos naujos, šviesiai rudos spalvos trinkelės, įrengta daugiau šviestuvų, esami šviestuvai bus pakeisti naujais, taip pat bus pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovai, gėlinės. Šiuo metu tvarkoma arčiau Taikos prospekto 115 ir 115A adresais pažymėto pastato esanti aikštės dalis, ją sutvarkius, į šią vietą bus perkelti prekybininkai, o priešingoje pusėje prasidės žemės kasimo darbai – čia, prieš klojant dangą, bus tiesiami nauji apšvietimo tinklai.

„Žardininkų aikštė tvarkoma iš pagrindų, darbų nemažai, tačiau rangovai stengiasi dirbti maksimaliai greitai, tad klaipėdiečiai rezultatą galės įvertinti jau po kelių mėnesių. Kitąmet atgims ir dar viena pietinės miesto dalies viešoji erdvė – darbai suplanuoti Vingio mikrorajone, na, o užbaigus šį objektą, manyčiau, turėtumėme planuoti  vadinamojo ,,Sodžiaus“ gyvenamųjų namų kvartalo centro atnaujinimą“, – sakė Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Tvarkant Žardininkų aikštę bus iš naujo išasfaltuota ir greta Taikos prospekto 119 A, B, C, D adresais pažymėto pastato esanti 40 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, sutvarkytas tarp aikštelės ir Taikos prospekto esantis šaligatvis, greta bus nutiestas dviračių takas, aikštelėje bei greta dviračių tako bus įrengtas grindinis apšvietimas.

Aikštėje ir jos prieigose darbuojasi dvi įmonės – už apšvietimo įrengimą atsakinga bendrovė „Gatvių apšvietimas“, dangą keičia ir kitus darbus atlieka „Kauno keliai“. Bendra su šiomis įmonėmis pasirašytų sutarčių vertė siekia beveik 180 tūkst. eurų.

Žardininkų aikštė – bus trečioji per pastaruosius kelerius metus iš pagrindų sutvarkyta aikštė pietinėje Klaipėdos dalyje. 2016 m. buvo baigtos tvarkyti Debreceno ir Pempininkų aikštės, vėl ėmė veikti jose esantys fontanai.

Pietinėje miesto dalyje šiemet dar tvarkomas tarp Debreceno aikštės ir Gedminų gatvės esantis pėsčiųjų takas. Čia bus suremontuota danga, įrengtas apšvietimas, dviračių stovai, sutvarkyti želdiniai, atsiras vaikų žaidimo ir treniruoklių aikštelės, greta tako numatoma papildomų vietų automobiliams statyti. Taip pat prasidėjo antras Sąjūdžio parko sutvarkymo etapas, kurį pabaigus miestiečiai turės dar vieną aktyvaus laisvalaikio mėgėjams skirtą zoną, o pagrindinis jos akcentas - BMX dviračių, riedlenčių ir riedučių parkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip Onai

Taip Onai portretas
Aikste puosiasi, o uz keliu zingsniu, prestizinis Alksnynes muriniu namu kvartalas- saligatviai , kuriuose galima nusilauzti kojas ir jaunam, nekalbant apie senukus. Prie 3 namo- tragedija. Kaip negeda miesto valdziazmogiams? Tvarko aikste, tuo paciu Dudos prieziuretojai galetu pereiti gatve ir pamatytu, kas ten darosi....Baisus abejingumas miestui.....

Ona

Ona portretas
Alknynės gatve seniai laukia remonto. Atkreipkite pagaliau demesį.

Evelina

Evelina portretas
labai gerai kad klaipeda puosiasi
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių