Prašymas didinti mokestį už darželius – atmestas

Kai kurių uostamiesčio darželių vadovų norą iš tėvų rinkti didesnius mokesčius užgesino savivaldybės valdininkai.

Šią savaitę vykusiame Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto posėdyje kelių Klaipėdos darželių vadovai politikus ir Švietimo skyriaus darbuotojas bandė įtikinti, jog reikėtų pakelti mokestį, renkamą įsigyti ugdymo priemonių.

Šiuo metu toks mokestis siekia 50 centų už dieną. Darželių vadovai, jį siūlė padidinti iki lito.

„Gal ir reikėtų nustatyti lito dydžio mokestį už dieną. Įstaigos už surinktus pinigus tikrai turėtų ką pirkti. Bet kol kas tikrai neplanuojam didinti mokesčių, juk sunkmetis“, - tvirtino Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Jolanta Ceplienė.

Ji tvirtino, kad ir dabar į darželį vaiką leidžiantys tėvai per mėnesį turi sumokėti daugiau nei 200 litų. Todėl padidinus mokesčius, vesti vaiką į darželį taptų prabanga.  

Be mokesčio ugdymo priemonėms, tėvai turi sumokėti už vaiko maitinimą - vidutiniškai septynis litus per dieną. Dar vienas mokestis - už maisto gaminimą. Jis siekia 35 litus per mėnesį, o iš surinktų pinigų virėjoms mokami atlyginimai.

Šią savaitę Vilniaus savivaldybė patvirtino tvarką, pagal kurią apie 20 proc. didėja mokestis už darželius. Iš tėvų bus renkami didesni mokesčiai už ugdymo proceso organizavimą - 2,5 lito už dieną. Iki šiol toks mokestis siekė litą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių