Pratybų metu – veiksmas ne tik jūroje

Baltijos jūroje ir Kruiziniame laivų terminale vyko žmonių evakuacijos ir gelbėjimo pratybos „Audros šeimininkas“. Jų metu buvo inscenizuojama laivo „Šakiai“, patyrusio nelaimę Baltijos jūroje, pagalbos operacija.

Karinių jūrų pajėgų duomenimis, iš laivo sraigtasparniu, valtimis buvo evakuojama per 120 asmenų – įvairių įstaigų ir organizacijų atstovų, tarp kurių buvo ir septyni Uosto direkcijos darbuotojai. Visi jie buvo saugiai nugabenti į Kruizinių laivų terminalą uoste, ten jų laukė greitosios pagalbos ir ugniagesių automobiliai.

Uosto direkcija informavo, kad pratybose dalyvavo 22 įstaigos ir organizacijos, dešimt laivų, vilkikų, katerių ir greitaeigių valčių, tarp kurių – ir budintis Uosto direkcijos kateris, taip pat sraigtasparnis, greitosios pagalbos automobiliai.

Šiomis pratybomis buvo siekiama patikrinti skirtingų pajėgų, dalinių, institucijų, organizacijų tarpusavio veiksmų suderinamumą esant būtinumui masiškai evakuoti keleivius iš laivo, patyrusio nelaimę jūroje, pasirengimą organizuoti ir vykdyti gelbėjimo bei evakavimo darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių