Pražydusios sakuros – už tvoros

Naujajame Sakurų parke prie Žvejų rūmų rausvais žiedais jau pasipuošė pirmosios sakuros, tačiau jomis klaipėdiečiai kol kas grožėtis gali tik iš tolo. Savivaldybės atstovai tikina, kad šią erdvę miestiečiams pasistengs atverti kuo greičiau.

Už 1,3 mln. eurų įkurtame Sakurų parke, kuris įrengtas buvusioje nenaudojamoje apleistoje teritorijoje tarp Žvejų rūmų ir Naujosios apaštalų bažnyčios, jau pražydo pirmieji japoniški medeliai – sakuros. Jų ten yra daugiau nei pusė šimto.

Per artimiausias dienas jų prasiskleis ir dar daugiau, nes sinoptikai žada šiltą orą.

Tačiau kol kas miestiečiai sakurų žiedais grožėtis gali tik už statybinės tvoros, juosiančios visą beveik įrengto parko teritoriją.

„Kalbėjau su rangovu, jis patikino, kad dėlios darbus ir artimiausiu metu informuos, kada planuotume atverti parką žmonėms. Aišku, mes norėtume kuo greičiau. Liko tik užpildyti tarpus tarp akmenų. Prašiau, kad peržiūrėtų, kokius darbus galima pabaigti nedelsiant, kad kuo greičiau galėtume parką atverti. Mes taip ir kalbėjome, kad balandžio gale ar gegužės pradžioje žmonės jau galėtų parke lankytis“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė, pridūrusi, kad sutartis su rangovais yra numatyta iki rugpjūčio.

Naujasis Sakurų parkas suformuotas japoniško sodo motyvais, tam panaudoti japoniškam sodui būdingi elementai: akmenys, vanduo, visžaliai augalai.

Pagrindinis parko akcentas – tvenkinys su sala, kurioje pasodinta japoniška pušis, įrengtas akmeninis žibintas.

Parko akcentas – įėjimo vartai, pagaminti iš vientisos akmenmedžio (iroko) medienos.

Parke pasodintos 57 sakuros, 40 kalninių ir juodųjų pušų, kiti dekoratyvūs medžiai ir krūmai.

Siekiant natūralumo, takai suplanuoti netaisyklingos formos, iš atidengto betono, kiti takai – iš šviesiai pilkos spalvos skaldytų akmens plokščių.

Įrengtos trys vaikų žaidimų aikštelės, poilsio zonose pastatyti 35 mediniai lauko suolai ir penki stalai su suolais iš tropinės medienos.

Parko pakraštyje įrengtas stacionarus tualetas, užpiltas žemėmis iš trijų pusių, taip suformuojant kalvelę, kurios apdailai panaudota tropinė akmenmedžio mediena.

Šalia įėjimo į parką pastatyti dvipusiai dviračių stovai, nes parke eismas dviračiais ir paspirtukais nenumatomas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietė

Klaipedietė portretas
Kiek pinigų susimėtė sau į kišenes?Niekam tas sveras nerūpi,vien dulkės,smarvė,nesamoningai???

anonimui

anonimui portretas
svarbu,kad žydi,tie vaisiai dzin..tu pasisodink dilgėlių, varnalėšų, nuodingų barščių,atsigulk,jie žinok ir vaisių duoda...

nuomonė

nuomonė portretas
Nuostabu...šiuolaikiška..europietiška..paska,,jau ir Debreceno raj.tuoj žydės visa alėja sutvarkyta...pagarba
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių