Pereiti į pagrindinį turinį

Prekiautojai žuvimis genami nuo piliavietės

2013-06-12 10:36
Prekiautojai žuvimis genami nuo piliavietės
Prekiautojai žuvimis genami nuo piliavietės / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pagal teritorijos nuomos su Klaipėdos miesto savivaldybe sutartį Klaipėdos laivų remonto bendrovė privalo įrengti šviežių žuvų turgelį. Jam jau buvo parinkta vieta prie Pilies tilto. Turgelis turėjo pradėti veikti nuo liepos 1 dienos, tačiau jo greičiausiai nebus. Bendrovė, neįvykdžiusi koncesijos sutartyje numatytų įsipareigojimų, privalėtų mokėti delspinigius.

Vakar savivaldybės Jūrinių ir vidaus vandenų komisijos posėdyje paaiškėjo, kad prie Danės upės gali būti įrengiami tik akmeniniai stalai šviežioms žuvims sudėti. Rengti kokį nors paviljoną, kaip aiškino Klaipėdos laivų remonto bendrovės vadovas Arvydas Butkus, neleidžia kultūros paveldą saugantys specialistai. Tvarkant teritorijos planavimo dokumentus buvo pateiktos tokios sąlygos.

Stacionarus žuvų turgelis prie Pilies tilto neva užstotų vaizdą į piliavietę. Iki trijų metrų aukščio turgelis turėjo būti su paviljonu, kurį sudarytų specialus konteineris su prekystaliu ir ledo generatoriumi žuvims šaldyti.

„Prekybos vietos picoms ir sumuštiniams pardavinėti netrukdo, o šviežių žuvų turgelis jau sudarytų vizualinę taršą“, – stebėjosi Jūrinės ir vidaus vandenų komisijos narys Algirdas Grublys.

„Nė vienas žvejys nenorės pardavinėti žuvų ant granitinių stalų. Tokia prekyba galima gal nuo penktos iki aštuntos ryto, kol dar vėsu. Kas tiek anksti eis pirkti žuvų? Kai oras sušils iki 20–25 laipsnių, veterinarijos specialistai nebeleis pardavinėti žuvų“, – pastebėjo prekybos šviežiomis žuvimis koordinatorius Mindaugas Remeikis. Jo nuomone, ant atvirų stalų negalėtų vykti prekyba ir rudenį, žiemą.

„Prekyba šviežiomis žuvimis – tarsi užkeikta. Kiek bandome ją spręsti, tiek vis atsimušame į įvairias kliūtis. Norime šį klausimą išjudinti, bet vis nepavyksta“, – tikino savivaldybės Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos pirmininkas Valerijonas Bernotas. Jis penktadienį kviesis įvairių sričių specialistus, tarp jų ir paveldosaugininkus, kad kartu numatytų vietą netoli piliavietės, kur galima būtų prekiauti žuvimis.

Viena iš tokių vietų galėtų būti Uosto direkcijai priklausanti krantinės dalis tarp Danės upės ir senosios Smiltynės perkėlos pastato. Prekeiviai šviežiomis žuvimis tą vietą iš Uosto direkcijos privalėtų nuomoti. Kol kas neįvertinta, ar ši vieta tiktų turgeliui įrengti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų