Pereiti į pagrindinį turinį

Prekybininkai: pasiruošti mokyklai galima pigiau

2010-08-20 10:23
Prekybininkai: pasiruošti mokyklai galima pigiau
Prekybininkai: pasiruošti mokyklai galima pigiau / Antano Slavinsko nuotr.

Paruošti vaiką į mokyklą šiemet kainuos ne ką brangiau nei pernai. Nors kai kurios prekės nežymiai pabrango, įvairių akcijų metu jų galima įsigyti iki 50 proc. pigiau.

Nuolaidos – visur

Prekyba mokykliniais reikmenimis prasidėjo visai neseniai, tačiau daugelyje prekybos centrų jau taikomos nuolaidos.

Prekybos centre "Iki" įvairių grupių prekėms taikomos nuolaidos iki 50 proc., "Senukuose" visos kanceliarinės prekės dabar kainuoja 40 proc. pigiau, "Ermitaže" 50 proc. nuolaidos taikomos kuprinėms ir sąsiuviniams, "Maximoje" įsigyti sąsiuvinių ir kanceliarinio popieriaus dabar galima su 30 proc. nuolaida.

Anot prekybos tinklo "Maxima LT" atstovės spaudai Renatos Saulytės, daugelio mokyklinių prekių kainos šiemet išliko tokios pačios, kaip ir pernai.

Apie 10 proc. pabrango tik nežymi jų dalis. Tačiau nepaisant to, pasak jos, pasinaudojus įvairiomis akcijomis ir nuolaidomis, apipirkti vaiką mokyklai šiemet įmanoma net iki 50 proc. pigiau nei anksčiau.

"Kiekvieną savaitę siūlome vis naujų akcijų, tad jei tėveliai neskuba ir mokyklinius reikmenis perka po truputį, jie kas savaitę vis kitų prekių gali įsigyti su nuolaidomis. Dabar pigiau kainuoja sąsiuviniai ir popierius, vėliau akcijos bus skelbiamos rašymo priemonėms, kuprinėms, kitoms prekėms", – teigė R.Saulytė.

Planuoja, ką pirks

R.Saulytės teigimu, daugelis tėvų pirmiausia apsižvalgo, pasidomi kainomis, naujienomis, vėliau namuose pažiūri, kokių prekių liko iš ankstesnių mokslo metų, ir tik tuomet ryžtasi pirkti.

"Tėvų, kurie į pirkinių krepšius krautųsi viską, kas pasitaiko po ranka, šiemet praktiškai nebeliko. Ne pirmus metus pastebime, kad nelengva ekonominė padėtis dažną pirkėją privertė apmąstyti ir kruopščiai susiplanuoti savo išlaidas, tad jie perka tik būtiniausias ir reikalingiausias mokyklines prekes", – sakė pašnekovė.

Anot jos, kaip ir kasmet, didžiausio pirkėjų antplūdžio tikimasi sulaukti paskutiniąją rugpjūčio bei pirmąją rugsėjo savaitėmis.

R.Saulytė pastebėjo, jog, kaip ir anksčiau, vaikų sąskaita tėvai stengiasi pernelyg netaupyti – perka kuo kokybiškesnes prekes. R.Saulytės tvirtinimu, pigiausi sąsiuviniai, kuprinės, parkeriai ar kitos prekės šiuo metu nebepaklausios.

Šiemet išpopuliarėjo kai kurios garsių pasaulio dizainerių pagamintos mokyklinės prekės, kurias pardavus dalis centų skiriama skurdžiausiai pasaulyje gyvenantiems vaikams.

Užtenka pusšimčio litų

Prekybos tinklo "Iki" atstovas spaudai Valdas Lopeta taip pat patvirtino, kad aktyvus kanceliarinių prekių pirkimas jų parduotuvėse dar tik prasideda.

"Dažniausiai dar pirmosiomis rugsėjo dienomis mokytojai pataria tėvams, kokių reikmenų nupirkti vaikams, todėl pirkti bet ko, ką vėliau tektų išmesti, neskubama", – paaiškino jis.

Pašnekovas suskaičiavo, jog paruošti vaiką mokyklai, nuperkant kuprinę, sąsiuvinių, parkerių, pieštukų ir kitų reikmenų, šiemet įmanoma už 50 –100 litų.

Žinoma, gerokai brangiau kainuotų apipirkti pirmoką. Tam prireiktų 200–300 litų.

Pedagogai ragina neskubėti

Pirkti pratybų sąsiuvinių, vadovėlių, žodynų ar kitų leidinių šiuo metu taip pat neskubama. To daryti nepataria ir pedagogai.

"Nuolat tėvelius raginame pirma sulaukti mokslo metų ir tik tuomet suskubti pirkti mokyklinius reikmenis. Dažnai anksčiau laiko įsigytas prekes tenka išmesti, nes pedagogai patys pateikia sąrašus, ką pirkti", – patikino pradinių klasių mokytoja Virginija Tamošauskienė.

Ji pabrėžė, jog tėvams patariama neskubėti pirkti ne tik vadovėlių, bet ir paprastų sąsiuvinių, parkerių, dailės pamokoms skirtų reikmenų.

Pašnekovės teigimu, be pedagogų rekomendacijų lengviau reikmenis nupirkti tik vyresnių klasių mokiniams.

Nuolaidas taiko ir kompiuteriams

Šiuolaikinė mokykla ir mokytojų užduotys jau senokai nebetelpa tik sąsiuviniuose. Kone pirmokai jau gauna atlikti užduotis kompiuteriu. Tad artėjant mokslo metams patrauklios ir šios technikos kainos.

Anot bendrovės "Avitela" vadybininko Konstantino Stonkaus, šiuo metu jų parduotuvėje siūlomas plačiausias mieste nešiojamųjų kompiuterių asortimentas už itin mažą kainą, kuri prasideda nuo 899 Lt.

Dabar perkantiems ASUS kompiuterius siūloma nemokamai išsirinkti dovaną – daugiafunkcinį spausdintuvą, belaidį maršrutizatorių, aušinimo padą su paminkštinimu ir kolonėlėmis.

Įsigyti nešiojamąjį kompiuterį HP su "Windows 7" operacine sistema dabar "Aviteloje" siūloma už 1799 Lt.

Įvairios nuolaidos ir akcijos čia taikomos ir visoms kompiuterinės technikos prekėms.

Šiuo metu parduotuvėje siūlomas ir itin patrauklus komplektas – stalą, kompiuterį, monitorių, daugiafunkcinį spausdintuvą, klaviatūrą ir kompiuterinę pelę įmanoma įsigyti už 1555 litus.

Būtiniausių kanceliarinių prekių kainos (Lt):

Sąsiuvinis 0,35–14,99

Parkeris 4,99–29,99

Šratinukas 0,5–5,99

Pieštukas 0,3–4,99

Spalvoti pieštukai 1,99–8,99

Flomasteriai 2,99– 10,99

Liniuotė 0,5–5,99

Akvareliniai dažai 5,99–19,99

Teptukai 1,99–19,99

Kuprinė 29,99–99,99

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų