Pereiti į pagrindinį turinį

Prekybininkai sukasi lyg voverės

2009-11-28 15:00
Merdi: Klaipėdos centras ir toliau tuštėja –  kuo toliau, tuo daugiau parduotuvių iš čia išsikelia.
Merdi: Klaipėdos centras ir toliau tuštėja – kuo toliau, tuo daugiau parduotuvių iš čia išsikelia. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Klaipėdiečiams itin taupant ir parduotuvėse išleidžiant vis mažiau pinigų, jų savininkai priversti kaip įmanydami suktis.

Užvers duris gruodį

Dar prieš keletą metų didelėmis apyvartomis bei pelnais galėję pasigirti prekeiviai sėkmingai plėtė parduotuvių tinklus.

Tačiau net ir gerokai sumenkus pirkimui, dėl sunkmečio uždaryti prekybos centrų, esančių Klaipėdoje, kol kas neplanuojama.

Prekybos tinklo "Maxima LT" atstovė spaudai Renata Saulytė patikino, kad per šiuos metus uostamiestyje iš viso bus uždarytos trys parduotuvės – dvi veikusios Taikos pr. 39 ir Taikos pr. 81 duris užvėrė jau balandį, o trečioji, esanti Šilutės plente 27, bus uždaryta gruodį.

Anot R.Saulytės, šios parduotuvės buvo uždarytos ne dėl sunkmečio, o siekiant optimizuoti įmonės veiklą.

Pašnekovė neatmetė, jog parduotuvės dėl prastos apyvartos galėtų būti pradėtos uždarinėti kitąmet.

"Situacija sparčiai blogėja, todėl prognozuoti, kas bus kitais metais, dabar labai sunku. Mes jau vasarą skelbėme, kad 15 proc. sumažėjusi apyvarta – mūsų rekordas, tad tikėjome, kad jis nebekis, tačiau klydome – dugno tikrai nematyti. Perkamoji galia mažėja labai stipriai ir kur kas greičiau nei tikėjomės, todėl žadėti, jog nesiimsime skaudžiausių sprendimų – uždarinėti parduotuvių, negalime", – komentavo R.Saulytė.

Šventės – lyg išganymas

Prekybos tinklo "Iki" atstovas Valdas Lopeta teigė, jog neplanuojama uždarinėti parduotuvių. Priešingai – jau rengiamasi atidaryti keletą naujų prekybos vietų.

"Kokia situacija bebūtų, nieko uždarinėti neketiname. Mūsų bendrovės strategija yra tokia, jog dabar kaip tik pats palankiausias metas investuoti į plėtrą", – pabrėžė jis.

Kone didžiausią įvairių prekinių ženklų parduotuvių tinklą valdančios bendrovės "Aprangos grupė" rinkodaros vadovė Irma Marcinkienė patvirtino, kad kuo toliau, tuo prekiauti sekasi sunkiau.

Tačiau kol kas tai nėra pretekstas uždarinėti parduotuves. Ji pabrėžė, jog dauguma prekybininkų laukia kalėdinio laikotarpio, kurio metu tikimasi bent šiek tiek aktyvesnės prekybos.

Senamiestis merdi

Pasak I.Marcinkienės, Klaipėdoje šiemet jie jau įvykdė planus – dvi parduotuvės iš miesto centro – "Aprangos galerija" ir "Mango" – dar balandį buvo perkeltos į "Akropolį".

Ar teks ir kitais metais imtis kokių nors sprendimų, kol kas neaišku.

Metų pradžioje uostamiesčio centre buvo uždarytos arba į didžiuosius prekybos centrus išsikraustė ir daugiau parduotuvių, tačiau į jų vietą nauji nuomininkai neatsikėlė net ir sumažėjus patalpų nuomos kainoms.

Nekilnojamojo turto ekspertai tikina, kad šiuo metu patalpų nuomos kainos uostamiestyje, palyginti jas su 2008-ųjų pradžia, yra nukritusios apie 50 proc.

Šiuo metu išsinuomoti prekybines patalpas vidutiniškai kainuoja po 24 litus už kvadratinį metrą.

Nors nuomos kainos mažėja, o dauguma patalpų stovi tuščios, uostamiesčio centras tuštėja ir toliau – netrukus duris užverti planuoja ir dar viena jaunimo drabužių parduotuvė "Vero Moda", įsikūrusi Manto gatvėje.

Neseniai uždaryta daug metų miesto centre veikusi "Vision Express" optika, kuri persikėlė į "Akropolį".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų