Premjerė domėjosi Klaipėdos problemomis

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas vakar nuotoliniu būdu bendravo su premjere Ingrida Šimonyte. Anot Klaipėdos vadovo, pokalbis buvo labai dalykiškas, itin konstruktyvus, abipusiškai naudingas. Daugiausia kalbėta apie klaipėdietiškas aktualijas.

Tiesiogiai su premjere I.Šimonyte, jai pradėjus eiti šias pareigas, meras V.Grubliauskas bendravo pirmąkart.

Apie 40 minučių trukusio pokalbio metu pasidalyta informacija apie vakcinavimą ir jo eigą Klaipėdoje, apie ekonominę situaciją mieste, COVID-19 poveikį smulkiajam bei vidutiniam verslui ir visai miesto ekonomikai, apžvelgtos miesto ir uosto santykių perspektyvos.

„Teko trumpai pakalbėti apie miesto lūkesčius dėl ekonomikos gaivinimo DNR programos. Šnekėjome apie tai, kokie buvo teikti projektai,  kad didžioji jų dalis, deja, nugulė giliame stalčiuje. Tačiau dabar yra tikimybė, kad jie turėtų būti įvertinami nešališkai, kompetentingai ir atsakingai. Tokių vilčių tikrai yra“, – pasakojo V.Grubliauskas.

Premjerė klausinėjo apie verslo situaciją mieste dėl pandemijos, domėjosi tomis verslo sritimis, kurios dėl karantino kenčia labiausiai.

Meras atkreipė dėmesį, kad smulkūs ir vidutiniai verslai yra labai sudėtingoje situacijoje.

Su premjere kalbėta apie jūrų uosto plėtros būtinybę bei jo svarbos suvokimą ir tuo pat metu iš to atsirasiančių pasekmių suvaldymą mieste.

„Sutarėme, kad jau šį mėnesį su Vyriausybe susėsime prie dalykinių sąlygų sąvado, jį reikės peržiūrėti naujų aplinkybių šviesoje. Nes, kalbant apie giliavandenį uostą Melnragėje, ne paslaptis, jis nėra didysis prioritetas. Sukalbėta, kad projektai, sietini su uosto projektais pietinėje Klaipėdos dalyje, turėtų būti taip pat labai rimtai vertinami“, – teigė V.Grubliauskas.

Meras atkreipė dėmesį, kad pokalbis su I.Šimonyte buvo labai darbingas, dalykiškas, bet kartu jaukus ir šiltas.

„Premjerė yra labai dalykiškas žmogus, puikiai išmano visas problemas, su ja lengva kalbėti, iškart dėlioti akcentus ten, kur jie yra svarbiausi. Ir kai tik bus galimybė, pakviečiau premjerę atvykti į Klaipėdą susitikti su uosto ir miesto bendruomenėmis. Ji pažadėjo tą padaryti, kai tik bus įmanoma“, – tikino meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senis

Senis portretas
Ne to žmogaus klausinėjo apie miesto problemas. Jis galėjo papasakoti tik apie savasias...:DDDDD

Me ras

Me ras portretas
kviečiu visus pakentėti. Kai į pietinį rajoną prie marių bus perkelta uosto krova ir šis rajonas bus labai judus:D) tai gal ir pagalvosim ką daryt. Dabar nieks be pačių gyventoju čia neteršia ir nenuodija. Neišsigalvokit

Efa

Efa portretas
Vakarais prie Baltijos ziedo smirdi smalkemis ,va kur problema .......ka daryti zmonems miegamuju rajono ty Vingio,Vyturio rajonuose MeRe ar kalbejote apie tai .......
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių