Pribloškė pranešimas apie pažeidimą: garaže stovėjusi priekaba viršijo greitį už 240 kilometrų

Prienų gyventojas labai nustebo sulaukęs pranešimo iš uostamiesčio apie padarytą Kelių eismo taisyklių pažeidimą. Jis tikina po Klaipėdą tuomet nevažinėjęs. Dar didesnę nuostabą kėlė tai, kad leistiną greitį esą viršijo jo vardu registruota automobilio priekaba.

"Sėdi sau namuose ir pyst gauni administracinių nusižengimų pranešimą, kad tavo priekabėlė vakar pabėgo iš garažo ir viršijo greitį už 240 kilometrų esančioje Klaipėdoje. Varau tikrinti, nes nuo rugsėjo nebuvau jos judinęs", – socialiniame tinkle stebėjosi prieniškis.

Vaikinui pranešta, kad jo priekaba pradūmė pro Mokyklos gatvėje stovintį greičio matuoklį 67 km/val. greičiu.

Policijos pranešime konstatuota, kad leistinas greitis viršytas 17 kilometrų.

Uostamiesčio policijos Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika tikino, kad technika yra technika, net ir ji, fiksuodama valstybinius mašinų numerius, kartais klysta.

Gyvenime pasitaiko visko.

"Gyvenime pasitaiko visko. Gal vieno skaičiaus nebuvo matyti? O gal raidės? Tai automatinių sistemų klaida. Matuokliai vis dėlto yra kompiuterizuota sistema. Žinau šį atvejį. Žmogus gavo pranešimą, nors jo priekaba buvo garaže", – pasakojo M.Džermeika.

Dažniausiai tokios klaidos įvyksta dėl prasto apšvietimo, blogo objektyvo kampo.

"Gal blogai sufokusuota. Kažkur Lietuvoje padaromas nusižengimas, o sistema fiksuoja visai nekalto žmogaus transporto priemonės valstybinį numerį. Kompiuteris neteisingai interpretuoja raidę. Tai ištaisoma situacija. Užtenka žmogui kreiptis elektroniniu paštu ar kitu būdu, ir baudos bus anuliuotos", – nuramino M.Džermeika.

Kitas internautas socialiniame tinkle skundėsi, kad gavo baudą tuomet, kai pro matuoklį jo mašina buvo pravežta specialaus automobilio su platforma.

Mašina buvo nedrausta, pilietis gavo 30 eurų baudą.

Vyras susisiekė su policija, pareigūnai patikrino užfiksuoto "pažeidimo" nuotraukas. Išsiaiškinus, kokiu būdu buvo gabentas lengvasis automobilis, bauda buvo anuliuota, pareigūnai atsiprašė piliečio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viskas dzin...

Viskas dzin...  portretas
Nebesistebiu niekuom, juk čia Lietuva... Dar ne taip būsite nemaloniai nustebinti, jeigu turėsite būtinų reikalų su bankais ar valstybinėmis įstaigomis....

vaidas

vaidas portretas
kodel nesiunciamos foto kartu su baudos lapais? lapu prideda gal penkis su betiksliais prirasymais.Kada pvz olandijoj viskas telpa i viena ar du lapus tame tarpe ir transporto priemones nuotrauka ir zmogus mato ar jis,kur padare pazeidima ir gincu nekyla, bet gi mes LT gyvenam cia protingiausios taisykles...todel paskui zmones ir mina policijos slenkscius,teismu,..o kai kurie nusispjauna ir bauda sumoka...

Reketuotojai jie

Reketuotojai jie portretas
Siuntineja nepagristas baudas ir dar gerucius vaizduoja. Nieko jie nepanaikina, nesutikus dvigubina bauda o ir apskundus teismui - varnas varnui akies nekerta. Tai va geroves valstybe
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių