Pribloškė svingerių skelbimai: dar betrūksta, kad viešai pradėtų tuo užsiimti

Vaikštinėjant palei Dangės upę, pačiame miesto centre, klaipėdietė Janina atkreipė dėmesį į neeilinį skelbimą – kvietimą į svingerių vakarėlį. Šis kvietimas iliustruojamas tik apatiniu trikotažu iš nugaros nufotografuota moterimi.

Vėliau tokį patį skelbimą klaipėdietė rado ir kitoje miesto vietoje, netoli bankomato. Savo pastebėjimą atsiuntusi dienraščio skaitytoja klausia, kur ritasi pasaulis, jei leidžiama kabinti tokius skelbimus?

„Visa Klaipėda tokiais apkarstyta, dar betrūksta, kad viešai pradėtų tuo užsiimti. Tik klausimas, kur ir kiek dar risimės toliau?“ – svarstė Janina.

Pakabintame skelbime – informacijos nedaug, tik data, telefono numeris, kuriuo paskambinus galima užsiregistruoti į svingerių vakarėlį, taip pat nurodytas svingerių feisbuko puslapis.

Skelbimą pakabinęs asmuo veikiausiai nežino, kad už tai gresia nemenkos sankcijos.

Kol kas skelbime nurodytu telefono numeriu susisiekti nepavyko.

„Šiuo atveju – tai ne reklama, o skelbimas. Lietuvos Respublikos reklamos įstatyme numatyta tokia reklamos sąvoka: reklama – bet kokia forma ir bet kokiomis priemonėmis skleidžiama informacija, susijusi su asmens ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla, skatinanti įsigyti prekių ar naudotis paslaugomis, įskaitant nekilnojamojo turto įsigijimą, turtinių teisių ir įsipareigojimų perėmimą“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas.

Jis taip pat priminė, kad, pagal Klaipėdos tvarkymo ir švaros taisykles, Klaipėdos miesto teritorijoje, išskyrus tam skirtas vietas, draudžiama kabinti, dėti, klijuoti ar kitaip tvirtinti įvairaus pobūdžio, turinio, dydžio lenteles, daiktus, plakatus su užrašais, piešinius ar ženklus ant stulpų, atramų, statinių, konstrukcijų, skulptūrų, paminklų, atminimo lentų, nuorodų, kelio ženklų ir su jais susijusių įrenginių.

„Kadangi šie skelbimai klijuojami ant stulpų ir kitose tam neskirtose vietose, tokia veika yra laikytina Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimu. Nustačius tokią veiką padariusį asmenį, jam būtų taikoma Administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnyje numatytos sankcijos. Skelbimai turėtų būti skelbiami skelbimų lentose. Kol kas skelbime nurodytu telefono numeriu susisiekti nepavyko“, – sakė L. Lapinskas.

Pagal minėtą straipsnį, toks pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų, o nusižengus pakartotinai – nuo 140 iki 600 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antonas

Antonas portretas
Lietuva laisva šalis

?

? portretas
Tokia tvarkele šioje provincijos skyleje...o viešnamių ten gal jau yra?

Hjk

Hjk portretas
Nieko sau bus vakaruska..virs 90 zmoniu vienoj vietoj krusis;)))) kvapelis bus nerealus toj skylej.. fuuu..
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių