Pereiti į pagrindinį turinį

Prie buvusių kapinių Vitės kvartale – sąvartynas

2013-04-05 19:01
Prie buvusių kapinių Vitės kvartale – sąvartynas
Prie buvusių kapinių Vitės kvartale – sąvartynas / Vytauto Petriko nuotr.

Vitės kvartale prie buvusių kapinių išdygo statybinių atliekų sąvartynas. Netoliese namą rekonstruojantys statybininkai kratosi kaltės.

Šalia beveik neišlikusių kapinių stovi konteineriai, o aplink juos jau auga šiukšlių kalnas.

Net ne detektyvui aišku, kad naująjį sąvartyną formuoja seną namą rekonstruojantys statybininkai. Seni kokliai, mūro bei raudonų plytų gabalai paskleisti plačiai aplink konteinerius. Tarp jų – pilni statybinių šiukšlių maišai.

Aplinkui pasižvalgius matosi tik vienas namas, kuriame pluša statybininkai. Tiesa, prie jo pastatytas konteineris, o darbininkai sutartinai tvirtina, kad atliekas meta tik į šią talpą.

Prekybos uosto seniūnaitis Ruslanas Shneiderat tikino pastebėjęs augančią atliekų krūvą dar prieš pusę mėnesio. Kasdien maišų vis daugėja, atliekomis užversta teritorija plečiasi, bet kaltų nėra.

Bendrovės „Vitės valdos“ direktorius Jevgenijus Sakovskis teigė, kad šiukšlynas atsirado savivaldybės tvarkomame plote, tad teoriškai ji ir turėtų pasirūpinti teritorijos švara. Tačiau akivaizdu, kad sąvartyną „užveisė“ netoliese gyvenantys žmonės.

Kartais bendrovės darbuotojai suseka, kurio namo gyventojai atsikratė didelių gabaritų arba statybinėmis atliekomis, ir įpareigoja šiuos gyventojus pačius išgabenti šiukšles.

Šįkart, panašu, nustatyti kaltininką nebus lengva.

Gali būti, kad žmonės prisiminė dar neseniai šioje vietoje matę didelį konteinerį, o kai jo neliko, tikėjosi, jog tokia talpa netrukus vėl atsiras.

Viltis, kad buitines šiukšles gabenantys vežėjai surinks ir statybines atliekas, neprotinga, jie to daryti negali.

„Būkime realistai, šiukšlės pačios iš čia neišeis. Mes jau pasirūpinome ir netrukus jos iš čia bus išgabentos. Gerai, kad mūsų seniūnaitis aktyvus ir neretai apie blogybes praneša anksčiau nei mes patys jas pastebime. Gyvename tokioje aplinkoje, kokią patys sukuriame“, – teigė J.Sakovskis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų