Prie Klaipėdos valdžios durų – arenos nesulaukiančių ledo ritulininkų treniruotė

Klaipėdos tarybai ketvirtadienį planuojant svarstyti koncesijos sutartį dėl sporto ir laisvalaikio komplekso statybos, žiemos sporto šakų atstovai trečiadienį prie savivaldybės durų surengė treniruotę.

Tokiu būdu ledo ritulio ir dailiojo čiuožimo klubų auklėtiniai bei treneriai norėjo priminti uostamiesčio valdžiai neįvykdytus pažadus pastatyti ledo areną.

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto taryba turėtų galutinai nuspręsti, ar pasirašys koncesijos sutartį dėl multifunkcinio sporto centro statybos. Žiemos sporto šakų atstovai baiminasi, kad dėl išaugusių kainų statybos sektoriuje sutarties svarstymas bus atidėtas.

„Tiesiog norime parodyti valdžiai, kad mūsų pakankamai daug suinteresuotų, ir atkreipti į save dėmesį. Ledo ritulys pakankamai stipriai populiarėja, rinktinės rezultatai geri, mūsų darbas jaučiasi. „Akropolio“ ledo mums nebeužtenka“, – sakė ledo ritulio klubo „Skatas“ atstovas Eduaras Pavliukovas.

Ledo ritulio klubų auklėtiniai prie savivaldybės atsinešė kamuoliukų, vartus ir ledo ritulio lazdų. Čia apie 15 minučių vyko sportininkų treniruotė.

Miesto valdžiai apie šį sumanymą pranešta nebuvo, todėl administracijos atstovai pakalbėti su sportininkais neatėjo.

Visas pasaulis turi čiuožyklas, o mes treniruojamės prekybos centre.

E. Pavliukovo teigimu, Klaipėdoje veikia trys ledo ritulio mokyklos, jas lanko apie 300–350 auklėtinių, o infrastruktūros stinga.

„Pakankamai daug užsiiminėja ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų, negalime užtikrinti normalaus proceso. Kaunas ėmė ir pastatė areną“, – teigė vadovas.

Daugiau kaip 15 metų vaikus treniruojantis E. Pavliukovas sakė dešimtmetį girdintis, kad uostamiestyje atsiras ledo arena.

„Seniai žada, kad pastatys ledo areną. Kažkokie procesai vyksta, bet bijome, kad gali būti niuansų su kylančiomis kainomis, kad nebūtų sustabdyta ar atidėta“, – tvirtino treneris.

Dailiojo čiuožimo klubo „Speigas“, kuriame šiuo metu treniruojasi apie 70 auklėtinių, vadovė ir trenerė Edita Dvarionienė teigė, kad prekybos centre treniruotės vaikams vyksta jau daug metų.

„Visas pasaulis turi čiuožyklas, o mes treniruojamės prekybos centre. Patys suprantate, kad tai nėra geras dalykas. Vis tikimės, kad pastatys, vis žada, kad jau bus čiuožykla, mes vis tikime ir laukiame“, – kalbėjo E. Dvarionienė.

Jos teigimu, nuvykus į pasaulinio lygio varžybas kolegos negali patikėti, jog Klaipėdos čiuožėjai treniruojasi ant prekybos centre esančio ledo.

Trenerė vylėsi, kad ketvirtadienį tarybos sprendimas bus palankus žiemos sporto klubų atstovams.

Anot Klaipėdos vicemero Arvydo Cesiulio, savivaldybė yra atrinkusi projekto koncesininką. Sutartis ketvirtadienį bus svarstoma per miesto tarybos posėdį.

„Sutartis dar nėra pasirašyta. Derybų eigoje buvo pakoreguota. Pirminiame variante buvo numatytos dvi ledo ritulio aikštelės, kurios būtų transformuojamos ir pritaikomos kitoms sporto šakoms. Naujausiame variante liko viena nuolatinė ledo ritulio aikštelė, kita esant reikalui gali būti paskirta ledui. Problema, kuri kelia abejonių, kad planuojamame objekte labai išaugo komercinio ploto“, – BNS sakė vicemeras.

Jei miesto taryba pritars, savivaldybės administracija bus įpareigota pasirašyti koncesijos sutartį.

Paryžiaus Komunos gatvėje objektą pastatęs koncesininkas jį valdytų 25 metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kancleris

Kancleris portretas
100 metų nereikalinga ta arena, pinigai išmesti į balą.

Neber kantrybes

Neber kantrybes portretas
Ar issiviepelis Vilniuje jau pastate futbolo stadiona?! :DDD Kada Vilniaus arabai nustos trukdyti Lukiskiu aiksteje pastatyti Vyti?!

Uztat

Uztat portretas
padelio(iškrypusio teniso) ir smelio tinklinio pūslės pripustos
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių