Pereiti į pagrindinį turinį

Prie mirtinos uostamiesčio pėsčiųjų perėjos įrengė kalnelius

2014-02-19 10:20
Vytauto Liaudanskio nuotr.

Prie pėsčiųjų perėjos Taikos prospekte, kur šiemet žuvo du žmonės, įrengti greičio slopinimo kalneliai. Miesto gatvėse numatoma įrengti ir daugiau saugumą gerinančių priemonių.

Prie pėsčiųjų perėjos ties buvusiu prekybos centru „Skibalė“ greičio slopinimo kalneliai įrengti operatyviai.
Prieš kelias savaites šioje vietoje buvo partrenkta ir mirtinai sužalota pėsčiųjų perėja einanti moteris. Dar vienas žmogus čia žuvo metų pradžioje.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė pasakojo, kad įrengti greičio slopinimo kalnelius šioje vietoje nusprendė darbo grupė. Imtis tokių priemonių prašė ir policijos pareigūnai.

Anot V.Paukštės, ši pėsčiųjų perėja neatrodo pavojinga. Prieš ją yra šviesoforais reguliuojama perėja.

„Atrodo, žmonės galėtų pasižiūrėti, kada automobiliai sustoja prie reguliuojamos perėjos, ir tada praeiti nereguliuojama. Jei pėstieji būtų drausmingi, atsargesni, tiek nelaimių nebūtų. Vairuotojai taip pat turėtų būti atidesni“, – pabrėžė vyriausiasis specialistas.

Šiemet savivaldybė imsis ir kitų eismo saugumo priemonių. Numatoma įrengti pėsčiųjų saleles. Viena tokių suplanuota Taikos prospekto ir Bijūnų gatvių sankryžoje. Kitos vietos dar nėra aiškios.

„Saugiausia būtų, jei įrengtume požemines perėjas ar tiltą. Antroje vietoje, užtikrinant saugumą, yra šviesoforai. Trečioje – pėsčiųjų salelės. Jos taip pat efektyvios ir įrengti kainuoja pigiau“, – tvirtino V.Paukštė.

Numatoma įrengti ir atitvarus, kur klaipėdiečiai gatvę kerta neleistinose vietose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų