Prie Vilhelmo kanalo – tona šiukšlių

Vilhelmo kanalo pakrantėje ir netoli esančiame miške buvo rastas nelegalus šiukšlynas. Po užverstomis žemėmis buvo paslėptos šiukšlės iš statybvietės, šalia mėtėsi ir keli maišai putplasčio gabalų.

Šį šiukšlyną akcijos "River Cleanup" metu netikėtai aptiko įmonės "Klaipėdos vanduo" darbuotojai.

Per kelias valandas pusšimtis įmonės darbuotojų išvalė itin didelę teritoriją bei surinko beveik toną šiukšlių.

Pasak bendrovės "Klaipėdos vanduo" komunikacijos vadovės Gintarės Butkienės, manoma, kad nelegalūs šiukšlynai vis dar atsiranda dėl žmonių atsakomybės trūkumo.

Kodėl jų vis atsiranda? Manome, kad tai atsakomybės ir sąmoningumo stoka.

"Anksčiau nesame pastebėję panašių situacijų, gal tik todėl, kad šiemet valėme išties didelę teritoriją. Šis šiukšlynas buvo rastas šalia trečiosios vandenvietės teritorijos, kitoje gatvės pusėje. Konkrečiai kiek iš šios vietos išvežėme šiukšlių, neskaičiavome, tačiau apskritai – apie toną. Kodėl jų vis atsiranda? Manome, kad tai atsakomybės ir sąmoningumo stoka, kai vis dar negalvojame apie ateitį ir ką paliksime po savęs", – teigė G.Butkienė.

Vilhelmo kanalo pakrantėje ir III vandenvietės prieigose mėtėsi plastikinių butelių, alkoholio skardinių, plastiko maišelių, rūbų, padangų.

Tačiau pastebima, kad apskritai situacija yra šiek tiek gerėjanti. Vis daugiau poilsiautojų ir žvejų, savaitgaliais laiką leidžiančių prie Vilhelmo kanalo, tampa sąmoningesni ir šiukšles susirenka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> anonimas

> anonimas portretas
eik vatinke, galva issiplauk. Net per kompa dvoki.

Anonimas

Anonimas portretas
Klausimas nusususiems klaipediskiams: Kodel tiek mazai? Siuksles tai vartojimo ir progreso zenklas. Mazai siuksliu reiskia kad jus laukiniai - sedit urvuose ir esat neprogresyvus .ir nesinaudojates gamybos produkcija.. Tikrai, atrodot kaip uteleti baudziauninkai.

Alio

Alio portretas
Kaip ten Mariu ir juros ilgamecio tersimo byla, jau baigta? Ar milijonai nuostoliu atlyginti, kaltininkai nuteisti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių