Priekuliškiai iki spalio gyvens be vandens

Kai kurie Priekulės miestelio gyventojai naktimis nemiega, nes tik tuomet jie gali nusiprausti, išsiskalbti ar prisileisti vandens, kad dieną išsivirtų maisto.

Žmonės skundėsi, kad jau tris savaites jie yra priversti gyventi lyg viduramžiais. „Neturime vandens. Jis iš kranų pradeda bėgti tik 1 valandą nakties, o vėl užsukamas 6 valandą ryte. Dabar tokia kaitra, tai gyvento be vandens yra visiška kančia, nes net negalime nusiprausti po dušu“, - guodėsi priekuliškiai.

Jie teigė, kad su vandens stygiaus problema jie susiduria kiekvieną vasarą. Tačiau žmonės vylėsi, kad šiemet rūpesčių nebus, nes nuo liepos 1-osios vandenį Priekulės miesteliui tiekia bendrovės „Klaipėdos vanduo“. Įmonė Priekulėje įgyvendino tris projektus iš ES lėšų. Miestelyje pastatyta pagrindinė nuotekų siurblinė, nutiesta per 20 kilometrų vandentiekio ir nuotekų tinklų.

Visų šių darbų vertė siekia daugiau nei 26 milijonus litų.

„Šitiek milijonų sukišta, o mes vis tiek gyvename be vandens kaip pirmykščiai žmonės“, - pykčio neslėpė priekuliškiai.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ vyriausioji vandenruošos technologė Stasė Sudintienė nepaneigė, jog Priekulėje egzistuoja vandens trūkumo problema. Tačiau vandens stinga tik aukštesnėse vietose esančių daugiabučių namų viršutinių aukštų gyventojams.

„Priežastis ta, kad nepakanka gręžinių našumo. Taip, ten yra nutiesta nemažai naujų vandentiekio tinklų, tačiau prie senųjų yra daug nelegalių prisijungimų ir iš trasų dingsta labai daug vandens“, - aiškino S.Sudintienė.

Ji svarstė, jog kai kurie priekuliškiai vagia vandenį, kad galėtų laistyti daržus ar net prisipildyti baseinus.

„Prie vandentiekio tinklų bus prijungtas dar vienas gręžinys ir tuomet problemą turėtų būti išspręsta, mes į trasas pateks daugiau vandens, tad priekuliškiams nebereikės kęsti diskomforto“, - teigė vandenruošos technologė.

Tačiau šie darbai truks iki spalio, tad priekuliškiams dar kelis mėnesius vandeniu mėgautis teks tik naktimis.

Po kelerių metų Priekulėje bus įrengta ir nauja vandenvietė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių