Prieš audrų sezoną – atšilimas

Savaitgalį ir kitos savaitės pradžioje Klaipėdoje laukiamas orų atšilimas. Tačiau tai – tik laikina ramybė prieš netrukus užgriūsiantį rudeninių audrų sezoną.

Savaitgalį ir pirmoje kitos savaitės pusėje bus nepastoviai debesuota, naktimis oro temperatūra sieks 5–9 laipsnius šilumos, dienomis sušils iki 11–14 laipsnių.

"Bus šiek tiek šilčiau, jau ir dabar šyla, juk jaučiate. Saulutė šviečia ir šildo, be to, šį savaitgalį ir kitos savaitės pradžioje pūs vėjas nuo jūros, kuri dar neatvėsusi. Taigi Klaipėdoje bus dar šilčiau", – optimistiškai nuteikė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klaipėdos skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys.

Šeštadienį bus giedra, be lietaus, sekmadienį vietomis gali truputį palyti. Pirmadienį ir antradienį lietus trumpam atsitrauks. Pūs pietų 8–13 m/s vėjai.

Antrąją savaitės pusę nuo trečiadienio jau bus debesuota, protarpiais – lietūs, ims stiprėti vakarų ir šiaurės vakarų vėjai iki 10–15 m/s, o ketvirtadienį penktadienį jau laukiama pirmųjų rudens audrų, vėjo stiprumas sieks 20–25 m/s.

Antroje savaitės pusėje dienomis oro temperatūra išliks 11–14 laipsnių šilumos, o kitą savaitgalį jau atvės iki 5–8 laipsnių. Bus jaučiama drėgmė, vidutinė paros temperatūra sieks tik apie 10 laipsnių šilumos.

"Ar jau buvo bobų vasara, sunku pasakyti. Kai baigsis spalis, tada ir sužinosime, ar buvo ta bobų vasara, ar ne", – mįslingai kalbėjo L.Pakštys.


Šiame straipsnyje: oraiaudrosšiluma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių