Pereiti į pagrindinį turinį

Prieš kelionę – milijoninis draudimas

2008-09-23 09:00
Prieš kelionę – milijoninis draudimas
Prieš kelionę – milijoninis draudimas / „Klaipėdos“ archyvo nuotr.

Likus mažiau nei dviem savaitėms iki jachtos „Ambersail“ žygio aplink pasaulį pradžios – paskutiniai įgulos pasirengimo darbai.

Šiandien „Ambersail“ išplauks į paskutinę savo kelionę prieš didįjį žygį aplink pasaulį. Buriuotojai vyks į Stokholmą atsiimti pasiūtų burių bei atlikti laivo techninę profilaktiką.
Vienas žygio kapitonų, buriavimo programos vadovas Simonas Steponavičius teigė, kad laivas jau beveik paruoštas.

Šią savaitę vyks paskutiniai įgulos mokymai, kaip elgtis ekstremaliose situacijose bei pirmosios pagalbos paskaitos. „Tūkstantmečio odisėjoje“ plauksiantys kapitonai ir įgulos nariai bus supažindinami su nauja laivo aparatūra.

„Ambersail“ jachtoje buvo įrengtas naujas elektros generatorius, vandens gėlintuvas ir talpyklos, papildomos navigacijos priemonės. Laive dar bus montuojami radijo ryšio aparatai, vaizdo kameros. Visos kelionės metu įgula palaikys ryšį ir perduos naujausią informaciją „Tūkstantmečio odisėjos“ atstovams.

Aplink pasaulį plauksiančią „Ambersail“ jachtą ir buriuotojus „Ergo“ draudimo kompanija apdraudė 35 milijonais litų. Iš jų – buriuotojų kelionės draudimui skirta 30 milijonų, o pati jachta apdrausta kasko ir civilinės atsakomybės draudimu 5 milijonų litų suma.

Anot bendrovės atstovų, tai pirmasis atvejis, kai buriniam laivui draudimo apsauga suteikiama visame pasaulyje.

„Tūkstantmečio odisėja“ yra išskirtinis Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo projektas, kurio metu Lietuvos buriuotojai plauks aplink pasaulį. Jachta „Ambersail“ iš Klaipėdos išplauks spalio 5-ąją. Pirmojo etapo kapitonas bus Saulius Pajarskas. Buriuotojai pirmiausia aplankys Vokietijos lietuvių bendruomenę. Vėliau plauks į Las Palmą (Kanarų salos), o iš ten – į Pietų Afriką.

„Lietuvių bendruomenės užsienyje domisi jachtos „Ambersail“ maršrutu, ruošiasi ją sutikti. Didžiausią iniciatyvą rodo tie, kuriuos buriuotojai aplankys greičiausiai“,– teigė projekto „Tūkstantmečio odisėja. Vienas vardas – Lietuva“ atstovė spaudai Edita Skaraitė.

„Ambersail“ kelionės metu aplankys 19 pasaulio šalių ir susitiks su 24 lietuvių bendruomenėmis.
Pasiruošimas: „Ambersail“ įgulos nariai laivo galimybes išbandė „Baltic Sprint Cup“ regatoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų