Prieš Motinos dieną klaipėdiečiai skuba tvarkyti kapų

  • Teksto dydis:

Prieš Motinos dieną uostamiesčio gyventojai imasi tvarkyti artimųjų kapus. Teigiama, kad žmonių srautas nėra toks intensyvus, kaip anksčiau, tačiau į kapines žmonių užsuka daugiau nei paprastai.

Iki Motinos dienos likus vos keletui dienų, klaipėdiečiai ruošiasi šiai šventei. Prieš šią dieną daugelis jų vyksta tvarkyti artimųjų kapų.

"Žmonės į kapines eina. Jų ne tiek daug, kaip anksčiau, bet gyventojų kapinėse yra", – situaciją apibendrino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus patarėja Zina Stankienė.

Tai, kad kapinėse apsilankoma ir kapavietės tvarkomos, išduoda ir išaugęs surenkamų atliekų kiekis – greičiau užsipildo konteineriai.

Kapinėse po žiemos jau atnaujintas vandens tiekimas.

Pašnekovė pastebėjo, kad Joniškės ar Lėbartų kapinėse apsilankantys žmonės laikosi saugaus atstumo, žmonių srautai išsidalija per visą dieną.

Šiemet, kaip ir kasmet, atšilus orams žmonės imasi didesniųjų kapų tvarkymo darbų – gerina kapaviečių žemę, persodina gėles.

Daugelį verslininkų sustingdęs karantinas palietė ir prie kapinių gėlėmis, žvakėmis prekiavusiuosius.

Nors, sušvelninus karantino sąlygas, jie veiklą jau galėjo atnaujinti, tačiau kol kas kapinių prieigose daug prekiautojų nematyti.

Savaitės pradžioje buvo vos po kelis prekiautojus, tačiau savaitei įsibėgėjus jų gretos kiek pasipildė.

"Matyt, žmonės turi pasiruošti", – sakė Z.Stankienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lape

lape portretas
bet gyventoju kapynese yra ale pasakyk tu man taip
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių