Keturi Klaipėdos politikai priversti izoliuotis: kontaktavo su sergančiu žmogumi

Netikėta situacija susiklostė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatams į Seimą. Keturi politikai priversti izoliuotis dėl kontakto su koronavirusu sergančiu žmogumi. Patys konservatoriai aiškina, jog rinkimų kampanija dėl to tikrai nežlugs.

"Savijauta puiki"

Susitikimus su rinkėjais turėjo atšaukti Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys, tarybos narys Audrius Petrošius, kandidatai į Seimo narius Arvydas Pocius ir Kęstutis Navickas.

Visi keturi kandidatai buvo priversti koreguoti savo rinkimų kampanijos žingsnius, tačiau vis tiek tikisi sėkmės rinkimuose.

"Tenka izoliuotis nuo šeštadienio popietės. Pirmadienį mėginau susisiekti su savo šeimos gydytoja, bet telefonai vis užimti. Kaip tik aiškinuosi, kaip toliau elgtis", – tikino A. Barbšys.

Pirmadienį savivaldybė paskelbė, jog A. Barbšys atostogauja.

"Tyrimas man paskirtas tik trečiadieniui, iki tol teks pabūti izoliacijoje. Nejaučiu jokių simptomų, savijauta yra puiki", – patikino vicemeras.

A. Barbšys / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jis šeštadienį turėjo dalyvauti sporto renginyje, tačiau vizitą skubiai atšaukė.

"Kai tik pasiekė informacija, jog galėjau turėti kontaktą su asmeniu, kuriam patvirtintas koronavirusas, labai greitai teko viską keisti. Buvo suplanuota, kad dalyvausiu krepšinio komandų "Rytas" ir "Neptūnas" varžybose, kurių metu turėjau pasveikinti krepšinio veteraną Saulių Vilką. Tačiau priėmiau sprendimą nerizikuoti aplinkinių sveikata. Taip jau atsitiko, jog iš savivaldybės niekas nenuėjo pasveikinti. Bet eiti į krepšinio areną ir rizikuoti kitų žmonių sveikata aš negalėjau", – pasakojo A. Barbšys.

Koregavo planus

Keturi kandidatai praėjusią savaitę turėjo susitikimą Klaipėdos universitete, kur, kaip vėliau paaiškėjo, ėmė plisti pavojinga liga.

Susitikimas nebuvo viešas, tačiau taip jau sutapo, jog jame dalyvavo visi tos pačios partijos kandidatai į Seimą.

Susiplanavome darbų, bet ką padarysi. Toks gyvenimas.

"Mes viską turėjome atšaukti, nors nedarėme masinių susitikimų ar diskusijų. Tačiau organizacinių susitikimų juk turime kiekvienas, tad viską perkėlėme į virtualią erdvę, bendraujame nuotoliniu būdu. Juk niekada negali žinoti, kada ir kas nutiks. Partijos štabas buvo priėmęs sprendimą nerengti masinių susitikimų. Aišku, rinkimų kampanijai tai yra minusas. Susiplanavome darbų, bet ką padarysi. Toks gyvenimas", – patikino A. Barbšys.

Žmona iš namų neišvijo

Klaipėdos miesto tarybos narys A. Petrošius taip pat tikino esąs užsidaręs namuose.

"Ne, žmona dar neišvijo, nors bijau, kad tuoj išvys, nes nematė ištisomis dienomis manęs namuose", – juokėsi A. Petrošius.

Jis tikino, kad negali nesilaikyti privalomos tvarkos, nors galbūt politikai tik pabuvo vienoje patalpoje, kurioje buvo asmuo, kuriam nustatytas COVID-19.

"Negalima nei nuslėpti, nei nesilaikyti tvarkų. Taip po to ir plinta židiniai. Maža ką, gal ir nuo tolimo kontakto galima užsikrėsti. Mes atsakingi ir už savo komandą, kuri lieka aktyviai dirbti. Beje, praėjusiam penktadieniui turėjau pakvietimą į Klaipėdos žurnalistų renginį. Gerai, kad dar ten nenuėjau, nes visi jūs būtumėte turėję izoliuotis ", – teigė A. Petrošius.

Apsikrėtė ir Vokietijos pilietis

Iš viso Klaipėdos universitete tyrimus pirmadienį dėl COVID-19 atliko 10 darbuotojų.

Praėjusią savaitę dviem Klaipėdos universiteto studentams diagnozuotas apsikrėtimas COVID-19 virusu.

Sveikatos mokslų fakultete apie tai pranešė pati šio fakulteto studentė, šiuo metu jau esanti izoliacijoje. Susirgimas jai nustatytas atliekant testą prieš studentei pradedant praktiką.

Pranešama, kad mergina jaučiasi gerai. Sveikatos mokslų fakultetas tęsia darbą įprasta tvarka, nes studentė iki praktikos čia paskaitų neturėjo.

Susirgimas COVID-19 virusu taip pat nustatytas Vokietijos piliečiui, studijuojančiam Socialinių ir humanitarinių mokslų fakultete magistrantūros programoje.

Sergantysis po teigiamo testo izoliuotas 14 dienų, drauge su juo universiteto bendrabučio bloke gyvenę trys asmenys testuoti, jų atsakymai neigiami, bet visi izoliuoti ir stebimi.

Kadangi iki pajuntant susirgimo simptomus studentas dalyvavo tik vienoje tiesioginėje paskaitoje, kitos dėstytos nuotoliniu būdu, Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto darbo šis įvykis taip pat nesutrikdė.

Atšaukė renginį

"Apie atvejį informuota paskaitą vedusi dėstytoja, dalyvavę studentai. Kadangi auditorija didelė, o grupėje 6–7 asmenys, saugūs atstumai buvo išlaikyti, tad visiems rekomenduota stebėti savo sveikatą",– sakė profesorė Ligita Šimanskienė, Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto Vadybos katedros vedėja.

Universitetas pranešė, jog atšaukiamas iškilmingas senato posėdis, kuris turėjo vykti spalio 22 d.

Šio posėdžio metu už ypatingus nuopelnus steigiant ir ugdant universitetą Klaipėdos garbės daktaro regalijos turėjo būti įteiktos profesorei habil. dr. Ingei Lukšaitei ir dr. Vytautui Čepui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anysius

Anysius portretas
Kažkada buvo trys tankistai... Dabar visas kvartetas. Konservatoriai ypatingai pasileidę, daugiau negu pusė iš jų, turi naujas šeimas. Net barstantis pelenus senukas Ma-Razma. Įdomu, kokiam "tuse" dalyvavo konservatorių pajacai ir kiek mergų- moterų užkrėtė ne tik Kovid 19 virusu?

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Šiaip jau žurnalistai - organizatoriai - į savo uždarus renginius politikų nekviečia - ir jei kas iš jų giriasi tokiais pakvietimais, tai netiesa.

Ita

Ita portretas
As manau visi gali izoliuotis ir taip ju perdaug ...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių