Pereiti į pagrindinį turinį

Prieš rūkorius kovoja ir plakatais

2010-01-25 05:00
Priemonė: Puodžių gatvėje esančio namo gyventojai, neapsikentę mokinių keliamos netvarkos, pakabino įspėjamąjį ženklą.
Priemonė: Puodžių gatvėje esančio namo gyventojai, neapsikentę mokinių keliamos netvarkos, pakabino įspėjamąjį ženklą. / V.Liaudanskio nuotr.

Kai kurie daugiabučių gyventojai su laiptinėse ir kiemuose dūmą traukiančiais rūkoriais kovoja raštiškais perspėjimais. Nikotino vergus jie gėdina ir lipdukais ar ženklais.

Jau kuris laikas ant daugiabučio namo, esančio Puodžių gatvėje šalia Klaipėdos siuvimo ir paslaugų mokyklos, sienos kabo lentelė: „Privati valda. Nestatyti automobilių. Nerūkyti“.

Nurodoma ir teritorija, kurioje palikti svetimi automobiliai ir rūkantieji nepageidaujami.

Namo gyventojai pasakojo, jog pakabinti lentelę teko, nes Klaipėdos siuvimo ir paslaugų mokyklos moksleiviai jų kieme statydavo automobilius, rūkydavo ir mėtydavo nuorūkas.

Tad siekta išprašyti mokines iš jų kiemo. Tačiau ne visi paiso tokio įspėjimo.

Panašiai su laiptinėje rūkančiais kaimynais kovoja ir daugiabučių namų gyventojai. Skelbimų lentoje jie pakabina įvairius skelbimus: „Nebūk kiaulė – nerūkyk laiptinėje“, „Nenuodyk savo kaimynų“.

„Gal tokie skelbimai privers laiptinėse rūkančius asmenis susimąstyti apie jų nederamą elgesį“, – svarstė vienas klaipėdietis.

Uostamiesčio policijos pareigūnai už rūkymą neleistinoje vietoje praėjusiais metais surašė 156 protokolus.

Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus viršininkas Kazimieras Sinkevičius tvirtino, jog ypač svarbu, kad gyventojai aktyviai teiktų informaciją.

„Svarbu, kad nebūtume tik savo miesto, namo ar laiptinės stebėtojai. Laiku suteikus informaciją, galime išspręsti problemą“, – pabrėžė pareigūnas.

K.Sinkevičius aiškino, jog neužtenka apie rūkantį kaimyną pranešti anonimiškai.

„Žmogus turi prisistatyti ir paliudyti. Pakanka vieno liudininko, kad būtų galima nubausti tokį pažeidėją“, – priminė pareigūnas.

K.Sinkevičius taip pat pabrėžė, jog su laiptinėje rūkančiais žmonėmis padeda kovoti kaimynų vienybė.

„Penkių aukštų namo laiptinėje yra penkiolika butų. Paprastai laiptinėje rūko du ar trys gyventojai. Jei žmonės susivienytų ir sudrausmintų juos, manau, tie kaimynai neberūkytų laiptinėje. Jei tokį rūkorių drausmins tik viena močiutė, tai šis ją ir vaikys. Dar ir jos buto duris apspardys“, – pabrėžė K.Sinkevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų