Prieš seniūnaitį – gyventojų maištas

Sportininkų gatvės rajone įsivyravo karo nuotaikos. Nesantaiką tarp gyventojų sukurstė šiukšlių konteineriai. Seniūnaičio Ruslano Schneiderat prašymu jie buvo perkelti iš vienos vietos į kitą. Nors šis aiškino, kad tokie pokyčiai su gyventojais suderinti, kilo pasipiktinimas, o konteineriai pradėjo "migruoti" po rajoną.

Gyventojus vaizdas pribloškė

Didžiausios aistros tarp gyventojų kilo, kai šie išvydo šešis šiukšlių konteinerius, stovinčius išrikiuotus prie pagrindinės Sportininkų gatvės, prieš 23-iąjį namą.

Klaipėdiečiams buvo nesuprantama, kodėl šie perkelti į tokią vietą – pagrindinę kvartalo arteriją.

"Tikrai gražiai "papuošė". Atspindi "tikrą" rajono veidą. Dar daugiau konteinerių reikėjo atvežti ir pastatyti. Žmonės dar laimingesni būtų", – ironizavo kai kurie gyventojai.

Pasipiktinusiųjų nuomone, ši vieta konteineriams nėra saugi. Papūtus stipresniam vėjui jie gali atsidurti gatvėje, kliudyti automobilį ar autobusą.

Klaipėdiečiai atkreipė dėmesį, kad dažniausiai šiukšlių konteineriai būna atviri. Tad šiukšlės skraidys po visą rajoną.

Be to, kai kurie žmonės prie konteinerių krauna ir įvairius rakandus.

"Greitai prie pagrindinės rajono gatvės bus tikras šiukšlynas", – prognozavo gyventojai.

Vairuotojai tvirtino, kad prie sankryžos sustatyti konteineriai ne tik negražu, bet ir kliudo matomumui išvažiuojant iš šalutinės gatvės. Dėl to kyla pavojus eismo dalyviams.

Anot gyventojų, konteineriai turėtų stovėti nuošaliau, visiems patogioje vietoje, ir būti atremti sieną.

Aplink ėmė mėtytis rakandai

Miestiečiai svarstė: kas priėmė tokį sprendimą perkelti konteinerius prie pagrindinės gatvės?

Kai kurių pašnekovų nuomone, tokie pokyčiai negalėjo apsieiti be vietos seniūnaičio.

Vienas gyventojų atkreipė dėmesį, kad anksčiau šie konteineriai stovėjo Viršutinėje gatvėje.

Būtent čia gyvena ir pats seniūnaitis.

Seniūnaitis daro viską, kad tik jam geriau būtų.

"Matyt, trukdė tie konteineriai ir pareikalavo perkelti į kitą vietą. Seniūnaitis daro viską, kad tik jam geriau būtų, prie jo namų būtų tvarkinga. Svarbu, kad pro savo langą nemato konteinerių, o kad kenčia visas rajonas, nė motais", – pastebėjo gyventojai.

Jų nuogąstavimai dėl būsimos netvarkos prie pagrindinės rajono arterijos pasiteisino.

Užvakar aplink Sportininkų gatvėje išrikiuotus konteinerius mėtėsi įvairūs rakandai.

Be to, gyventojai atliekas buvo pradėję mesti ir Viršutinėje gatvėje, ten, kur anksčiau stovėjo šiukšlių konteineriai.

Vis dėlto vakar konteineriai vėl sugrąžinti į senąją vietą.

Vyko aiškintis

Pasak Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos Rasos Jievaitienės, anksčiau šie konteineriai stovėjo prie Viršutinės gatvės 34-ojo namo.

Ši jiems skirta vieta numatyta ir schemoje.

"Dėl konteinerių perkėlimo į kitą vietą kreipėsi seniūnaitis. Pateikė prašymą, nurodė, kad gyventojai sutinka ir nori. Atsižvelgdami į tai, leidome perkelti konteinerius prie Pušyno gatvės 23-iojo namo. Šioje vietoje ateityje bus pastatyti pusiau požeminiai konteineriai", – sakė vedėja.

Konteinerių išdėstymo schemos keisti neskubėta. Stebėta, kaip į pokyčius reaguos gyventojai.

"Vyriausiajai specialistei nauja vieta pasirodė nelabai tinkama įprastiems konteineriams, bet leidome perkelti, nes gyventojai norėjo. Dabar sulaukėme skundų. Jei bus daug nepatenkintųjų, grąžinsime konteinerius į senąją vietą – Viršutinę gatvę", – komentavo vedėja.

Pirmieji suskubo skųstis tie, kurie buvo nepatenkinti pokyčiais.

Entuziastai surinko 33 parašus gyventojų, kurie pasisakė už konteinerių grąžinimą į senąją vietą.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vyriausiosios specialistės Tatjanos Koroliovos teigimu, tarp pasirašiusiųjų – Sportininkų g. 28, 32, Pušyno g. 10, 10A namų gyventojai.

Vakar į savivaldybę kreipėsi ir moteris, kuri pasisako, kad konteineriai stovėtų Pušyno gatvėje.

"Užburtas ratas", – reziumavo vyriausioji specialistė.

T.Koroliova vyko aiškintis situacijos į vietą.

Sprendimą, ką toliau daryti, žadėta priimti įvertinus visus pastebėjimus.

"Konteineriams buvo tinkama vieta Viršutinėje gatvėje. Jie nebuvo taip matomi. Tačiau būta problemų – gyventojai prie konteinerių palikdavo stambias atliekas. Tai buvo vienas mūsų karštųjų taškų, kur nuolat tekdavo tvarkytis", – komentavo vyriausioji specialistė.

Pavargo ir pats

R.Schneiderat tikino, kad prašymą perkelti konteinerius į kitą vietą pateikė atsižvelgdamas į ne tik Viršutinės, bet ir Pušyno gatvės gyventojų, kurie buvo nepatenkinti situacija, prašymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Galiu patvirtinti triuksma kelia pensininkes.Ir atsiliepimuose tiek pykcio ,izeidinejimu.Duok Dieve kiekvienam rajonui tureti toki seniunaiti.Zmones pilni agresijos.problema ispres tik pozeminiai konteinerei.

>>kaimynei

>>kaimynei portretas
tai dabar atėjęs malūninkų gtve iš buv.boninės namo turiu eit ligi vaivorykštės kažkokios kad pereit į maximą nepažeidus ane proto bokšte..neskleisk erezijų...duobes kieme ir bomžus prie konteneirio skaičiuodamas valdžion įlist bando

Sitą gebelsa

Sitą gebelsa  portretas
jau ne karta kreivai užneša.O ka noreti-vykdo savo partijos zadanijas.Seniunaičiu institucija sukurta partiniams sukišti.Nes gudručia sugalvojo ka tep neva bus arčiau gyventoju.Kai reikės agituoti balsuot ar kelt kažką iš šito nariu rezervo i valdžią jau bus gal pasigirti ka dirbo tiesiogiai su gyventuojais i kap seniunaitis laba daug nuveikė
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių