Pereiti į pagrindinį turinį

Prieš Vėlines – sutvarkyti artimųjų kapų

2024-10-23 10:46

Artėjant mirusiųjų paminėjimo dienoms, sutvarkyti artimųjų kapų skuba vis daugiau klaipėdiečių. Nors masiškai žmonės dar nevažiuoja, manoma, kad antplūdis bus kaip įprastai – lapkričio 1–2 d.

Tendencija: Lėbartų kapinėse matyti vis daugiau žmonių, dalis jų artimųjų kapavietes sutvarko iki lapkričio 1-osios.
Tendencija: Lėbartų kapinėse matyti vis daugiau žmonių, dalis jų artimųjų kapavietes sutvarko iki lapkričio 1-osios. / Vytauto Petriko nuotr.

Ypač esant geresniems orams, Joniškės ir Lėbartų kapinėse matyti daugiau automobilių, nemažai žmonių čia atvyksta ir viešuoju transportu. Kai kurie naudojasi proga, kad dar nėra itin didelių žmonių srautų, tad pamažu tvarko kapavietes, sodina gėles ir uždega žvakutes ant artimųjų kapų.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos ir miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Mantas Svetikas sakė, kad pagausėjusį žmonių skaičių kapinėse byloja ir išvežami žaliųjų atliekų kiekiai.

Naktį mes čia nebūname, negalime pasakyti, kiek tų žvakučių dega ar nedega.

„Taip, kad būtų kokios nors eilės, minios, „paradai“, eitų ir veržtųsi per kapines, tikrai nėra. Tiesiog pagal išvežamų ir surenkamų atliekų kiekį matome, kad yra padažnėjęs kapaviečių tvarkymas. Kuo daugiau žmonių ateina, tvarko kapelius, tuo daugiau atliekų sumeta į konteinerius. Naktį mes čia nebūname, negalime pasakyti, kiek tų žvakučių dega ar nedega, bet dienos metu žmonės eina į kapines, ypač kai geras oras. Matome, kad ir autobusais, ir individualiu transportu atvažiuoja. Kol kas srautų reguliuoti nereikia“, – teigė M. Svetikas.

Už kapinių priežiūrą atsakingi rangovai dar taip pat dirba.

„Jie prisiėmę tų darbų į priekį tai tikrai, bet leidimų išrašymas darbams yra sumažėjęs, nes orai sąlygoja lauko darbus“, – tikino M. Svetikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų