Priimami jūrininkų dokumentų pakeitimai

Transporto sistemos reguliavimo institucijos ėmėsi veiklos, kuri susijusi su jūrininkų dokumentų pakeitimais.

Pokytis dėl jūrininkų knygelių

Nuo liepos 1 d. įsigalios nauja jūrininkų knygelių išdavimo, galiojimo pratęsimo, taip pat jų panaikinimo tvarka. 31 punkto taisyklėse aprašyti atvejai, kada jūrininko knygelė išduodama, kokie turi būti pateikti dokumentai, kodėl ji gali būti panaikinta dar nesibaigus jos galiojimo terminui.

Nauja nuostata, kad prieš išduodant jūrininko knygelę turės būti patikrinta, ar ją siekiantis gauti asmuo nekelia grėsmės valstybės saugumui. Tą darys ne pats jūrininkas, o valstybės institucijos.

Tokia nuostata numatyta Tarptautinės darbo organizacijos konvencijoje dėl jūrininkų tapatybės dokumentų. Ji atsirado dėl tarptautinio terorizmo ir noro išvengti, kad į transporto sferą neprasiskverbtų asmenys, kurie keltų pavojų laivams, žmonėms, uostams.

Jūrininkų knygelės lengviau išduodamos Jūrininkų registre esantiems asmenims. Šiuo metu Lietuvoje yra įregistruota 6 510 jūrininkų. Jūrininkų knygelės išduotos per 6 230 asmenų.

Darbo stažo aprašas

Jūrininkui jo prašymu jūrininko knygelę išduoda ir pratęsia jos galiojimą Lietuvos transporto saugos administracija. Ši institucija reguliuoja ir kitus su jūrininkų veikla susijusius dokumentus, jų reglamentus.

Šiuo metu Lietuvos transporto saugos administracija derina Darbo stažo jūrų laive patvirtinimo tvarkos aprašą.

Darbo stažas jūrininkui reikalingas norint gauti konkretų jūrininko kvalifikaciją patvirtinantį dokumentą, priimant sprendimą dėl atitinkamo jūrininko kvalifikaciją patvirtinančio dokumento išdavimo ar neišdavimo.

Pildoma pažyma apie reisą

Numatyti net 23 punktai, pagal kuriuos vertinama jūrininko darbo stažo kvalifikacija. Jūrininko darbas, patirtis, karjera ypač smarkiai priklauso nuo darbo stažo. Tai yra viena iš nedaugelio profesijų, kai po kiekvieno reiso reikėtų pasirengti pažymą apie įgytą darbo stažą konkrečiame laive.

Darbo stažo jūrų laive apraše numatyta ir tokios pažymos forma. Ją turi pildyti pats jūrininkas ir pateikti Lietuvos transporto saugos administracijai, kad ši galėtų išduoti jūrininko kvalifikaciją patvirtinantį dokumentą.

Šios informacijos tikslumą Lietuvos transporto saugos administracija tikrina pagal jūrininko knygelės duomenis, tačiau, kilus įtarimų, gali būti prašoma pateikti ir jūrininko darbo laive sutartį.

Labai svarbu, kad jūrininkai būtų susipažinę su pažyma apie įgytą darbo stažą jūrų laive, nes tada tiksliai žinotų, kokie duomenys apie laivą, reisą, patį jūrininką, darbo aplinką turi būti įrašyti pažymoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir dar

Ir dar portretas
Pakeiskit jūs tas prost..pardon, sekretutkes ir kt bobas sėdinčias dokumentu priėmimo išdavimo ir pan.vietose. Kažkokios karakaticos iš kurių ko pakausi-to negausi. Susirauke, užsičiaupe, nemalonios ir priešiškos.Žvėrys kažkokios

Piginkit

Piginkit  portretas
dokumentų tvarkymus , swolaciai! Tiek ir žnot kaip devynis kailius nuo jūreivio lupt. Kurtai matyta kad jau turinčio plaukiojimo cendza jūrininko pakartotinė atestacija kainuoja mažiausiai 3 000Eu. Ar daug padedat įsidarbinant, prašikę 4 Lietuvos laivynus?! Ar bent rūpinatės a.jūreivystės mokyklos praktikantais kurie neturi galimybės atlikt praktiką? Ar bent kuris iš administracijos ar kt. jūsų kontoros skyrių slunkių kimbat į Vilnių dėl lengvesnio, racionalesnio reikalų, liečiančių Lietuvos pilietybę turinčius jūrininkus, tvarkymo? Koki h ujų veikia Lietuvos jūrininkų sąjunga? Pažiūrėjus į jų puslapį matosi kad tik sekretoriauja pridūrkams valdžiukams. Kurie sėdi atsakinguose postuose ir n'hja nieko nenutuokia apie jūrinius reikalaus..Nu krc. Reikėtų organizuoti visuotinį Jūrinės bendruomenės protestą. O tai jau nėr kur dingt

Oooo

Oooo portretas
Jurininkams kiekvienas poperiukas kainoja. Tai galimai dar+150€
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių