Pristatytas naujasis KU logotipas ir išskirtinė naujovė

  • Teksto dydis:

Klaipėdos universitetas (KU) mokslo metus pasitinka atsinaujinęs. Kartu su vilniečių ženklodaros studija „Andstudio“ buvo atnaujintas universiteto vizualinis identitetas. Juo akcentuojamos KU vertybės, pabrėžiamos stiprybės bei išryškinamas unikalumas. Išskirtinė naujovė – grafinis elementas, kuriamas pasitelkus Baltijos jūros bangavimą.

KU liko ištikimas savo vertybėms. Tad ir toliau bus reprezentuojamas, kaip daugiasritis, į tarptautinius akademinius tinklus integruotas nacionalinis ir Baltijos regiono jūros mokslų ir studijų lyderis, kultūros paveldo puoselėtojas ir mokymosi visą gyvenimą centras.

„Esame jaunas, išmanus ir besikeičiantis, stiprų fokusą į jūros technologijų mokslus akcentuojantis universitetas. Turime išskirtinę geografinę padėtį, kuri mums leidžia vystyti ne tik unikalias studijų kryptis, mokslinius tyrimus, bet ir kurti ypatingai šiltą universiteto atmosferą.

Pristatydami save, atnaujindami vizualinį identitetą, akcentuojame ne tik kokie esame, bet ir kokiais siekiame tapti. Pabrėžiame mūsų universiteto požiūrį į akademiškumą, tvarką, tradicijas. Taip pat į  nuolatinį atsinaujinimą, studijų kokybės gerinimą bei šiuolaikiškumą, išskirtinį požiūrį į kiekvieną KU bendruomenės narį“, – akcentavo rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Naujojo vizualinio identiteto kūrimas truko beveik pusę metų. Šiame procese dalyvavo KU bendruomenė: savo nuomonę išsakė vadovai, studentų atstovai, atlikta darbuotojų apklausa.

„Su universiteto bendruomene aptarę svarbiausius aspektus, į pagalbą pasitelkėme ženklodaros specialistus „Andstudio“. Ši vilniečių komanda gerai žinoma iš tokių identiteto kūrimo projektų, kaip: „Klaipėda ID“, „Startup Lithuania“, „Startup Fair“, projekto „Misija Sibiras“, „NanoAvionics“. Komanda kūrė ir BĮ „Užimtumo tarnyba“, UAB „Blue Bridge“. Dirbo su SMK bei kūrė VU 440-ojo gimtadienio ženklą.

Atsižvelgdami į sėkmingą šios komandos patirtį, jai patikėjome ir KU vizualinio identiteto atnaujinimą. Džiaugiamės jų pasiūlytu unikaliu, universiteto vizualinio identiteto kūrimo būdu. Tikimės, jog jis taps išskirtiniu bei atpažįstamu universiteto ženklu“, – dėstė KU Rinkodaros ir tarptautinių ryšių skyriaus vedėja Inga Petrauskienė.

KU nuo šiol bus atpažįstamas pagal organiškus grafinius elementus, unikalią simboliką ir šiaurietiškai modernią estetiką. „Andstudio“ komanda pasiūlė unikalų grafinių elementų kūrimo būdą, pasitelkiant KU mokslininkų sukurtą Baltijos jūros bangų modelį. Jo dinamika tiesiogiai sukuria grafinį vaizdą, kurį universitetas naudos savo vizualiniame identitete. Hidrodinaminiai duomenys parodys bangų aukščio ir intensyvumo prognozę, kuri atsispindės grafinėje KU kalboje.

„Norėdami išlaikyti bei sustiprinti KU ženklo įvaizdį, identitetui išsikėlėme tikslus, jog jis turi gebėti atskleisti balansą tarp tradicijos ir technologijų, atvirą požiūrį, mokslo pažangą, o komunikacija taptų vientisa ir atpažįstama.

Identiteto idėjai pasirinkome jūros mokslų aspektą, kuriuo garsėja KU, ir panaudojome Jūros tyrimų instituto duomenis, gaunamus iš Kuršių marių ir Baltijos jūros hidrodinaminio modelio. Remiantis klimato kaitos prognozėmis, galime preliminariai prognozuoti Baltijos jūroje vykstančius pokyčius: vėjo greitį, bangų intensyvumą ir aukštį, ir leido šiuos duomenis paversti į grafinę kalbą“, – naujojo identiteto prasmę aiškina „Andstudio“ kūrybos vadovas, Augustinas Paukštė.

Anot pašnekovo, sugeneruota Baltijos jūros bangų grafika taps KU identiteto ašimi – moderni, dinamiška ir išryškinanti universiteto, kaip regiono jūros mokslų lyderio, poziciją.

„Jeigu istorija mus gali ko nors išmokyti, tai yra pamoka, kad ilgainiui pačiais sėkmingiausiais universitetais tampa tie, kurie nepaliauja keistis, organiškai prisitaiko prie besikeičiančios aplinkos, o tiems, kurie nenori ar nepajėgia, lemta išnykti“, – tvirtina „Andstudio“ kūrybinė komanda.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25KU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Reklama

Reklama portretas
Kada baigs pjarintis ir pagaliau parodys konkrecius rezultatus? Reklama kokybes nepasieksi

Cirkininkas

Cirkininkas portretas
Ar ta paklodė ant sienos ir yra KU logotipas?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

  • Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana
    Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana

    Dr. Saulius Bučas Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui įteikė ypatingą dovaną – maždaug 7 tūkst. metų senumo mezolito pabaigos kirvuką iš elnio rago. Mokslininkas rado jį parko teritorijoje, pajūrio ruo...

  • Klaipėdiečius kviečia į talką
    Klaipėdiečius kviečia į talką

    Šiemet Klaipėdą švarinti kviečiama paskutinį balandžio savaitgalį. ...

    1
  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama
    Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama

    Atšilus orams, viešose vietose lesinti paukščius draudžiama, tai buvo galima daryti tik žiemą, dabar paukščiai turi patys ieškotis natūralaus maisto. ...

    2
  • Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų
    Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų

    Joniškės gatvėje buvo pastebėta moteris, kuri, išlipusi iš savo automobilio, bandė nusiskinti praėjusių metų rudenį vietinių gyventojų pasodintus narcizus. Atlikti šį „darbą“ jai esą sutrukdė vyras, tuo met...

    3
  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    5
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    5
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

Daugiau straipsnių