Pereiti į pagrindinį turinį

Privatizavimo komisijos veikla „įšalo“

2022-01-03 14:35

Klaipėdos savivaldybės Privatizavimo komisijos veikla "įšalo" prieš penkerius metus, dar praėjusią kadenciją. Nuo to laiko daugiau neįvyko nė vienas šios komisijos posėdis, esą uostamiestyje nėra ko privatizuoti.

Užmojai: pastarasis savivaldybės Privatizavimo komisijos posėdis vyko prieš penkerius metus, jame buvo nuspręsta privatizuoti miesto viešąją pirtį Trilapio gatvėje, tačiau šis sprendimas taip ir liko neįgyvendintas.
Užmojai: pastarasis savivaldybės Privatizavimo komisijos posėdis vyko prieš penkerius metus, jame buvo nuspręsta privatizuoti miesto viešąją pirtį Trilapio gatvėje, tačiau šis sprendimas taip ir liko neįgyvendintas. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pastarasis Privatizavimo komisijos posėdis įvyko 2016 m. gruodžio 12 d.

Tuomet svarstytas vienintelis klausimas – dėl bendrovės "Vildmina" arba Klaipėdos viešosios pirties paprastųjų vardinių akcijų įtraukimo į privatizavimo objektų sąrašą.

Trys komisijos nariai (pirmininkas Vygantas Vareikis, Artūras Šulcas ir Aldona Staponkienė) tam pritarė, vienas jų – Tomas Meškinis – balsavo prieš.

Po šio posėdžio nei anos, nei šitos kadencijos Privatizavimo komisija daugiau nesusirinko, nors formaliai ji gyvuoja.

"Esu įtrauktas į Privatizavimo komisiją, tik nė viename posėdyje nesu dalyvavęs. Net nežinau, ar jie vyko. Ką ta komisija veikia, tiesą sakant, nežinau. Kažkada kalbėjome, kodėl nebuvo nė vieno posėdžio sušaukta", – situaciją nusakė šios komisijos narys Andrius Petraitis.

Pagal nuostatus, Privatizavimo komisija priima sprendimus dėl pritarimo arba nepritarimo savivaldybei nuosavybės teise priklausančių akcijų įtraukimo į privatizavimo objektų sąrašą ar išbraukimo iš jo.

Privatizavimo komisijos sekretorė Genovaitė Paulikienė patikino, kad kol kas komisija nieko neveikia.

"Mes visą tą laiką savivaldybės akcijų nepardavinėjome, tai komisijai nieko nereikėjo daryti. Tačiau pagal įstatymus, tokia komisija turi būti sudaryta, kai tik pasikeičia valdžia. Ji ir buvo sudaryta. Jei nėra ką pardavinėti, tai komisijai nėra ką daryti. Prieš penkerius metus buvo nuspręsta privatizuoti pirtį, bet tas sprendimas nebuvo patvirtintas, todėl "Vildmina" taip ir liko savivaldybės kontroliuojama įmone", – paaiškino G.Paulikienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų