Pereiti į pagrindinį turinį

Pro daugiabučio langą skriejo šimtai knygų

2019-01-25 08:54

Klaipėdiečius papiktino esą viešai demonstruojama nepagarba knygoms. Žmonės fotografavo ir filmavo neįprastą reginį, kaip Laukininkų gatvėje pro daugiabučio namo langą viena po kitos knygos lėkė tiesiai į stambiagabaričių atliekų konteinerį.

Dėl to interneto socialiniuose tinkluose užvirė įvairios diskusijos. Esą net jei knygos ir senos, yra kitokių, gražesnių būdų atlaisvinti vietą lentynose, pavyzdžiui – knygas padovanoti, atiduoti bibliotekoms, stotims ar net parduoti.

Kiti teisti neskubėjo ir svarstė, galbūt mirė buto šeimininkas, todėl paveldėtojams teko nedelsiant atsikratyti „senu šlamštu“, o gal net „sovietinėmis šiukšlėmis“.

Manantieji, kad paversti knygas makulatūra yra barbariška ir amoralu, pasišovė nuvažiuoti į daugiabučio kiemą ir jas susirinkti.

Vytauto Petriko nuotr.

Penktadienio rytą didžiųjų atliekų konteineris su knygomis vis dar buvo savo vietoje. Nuvykus į Laukininkų gatvę ir apžiūrėjus skaitinius paaiškėjo, kad milžiniškoje krūvoje – faktiškai vien rusiškos knygos, akademinė literatūra, įvairūs romanai, žurnalai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų