Profesorius iš JAV dėstys KU žurnalistikos studentams

  • Teksto dydis:

Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakulteto Komunikacijų katedroje visą rudens semestrą dirbs profesorius Frankas Barnasas (Frank Barnas) iš Valdosta universiteto Džordžijos valstijoje (JAV). Profesorius Klaipėdos universitete žurnalistikos bakalauro studijų studentams dėstys profesinį dalyką „Naujienų rengimas ir rašymas“, o magistro studijų „Medijos ir komunikacija“  studentams dėstys kursą „Jungtinių Amerikos valstijų medijos“, praneša Klaipėdos universitetas.

Valdosta universitete Frankas Barnasas dėsto profesinius žurnalistikos dalykus, jis yra Akademinės žurnalistų bendruomenės prezidentas. Profesorius turi ilgametę darbo televizijoje patirtį ir glaudžiai bendradarbiauja su vietine televizija, apjungdamas žurnalistikos studijas ir praktikavimąsi darbo vietose. Valdosta universiteto medijų studija sutarties pagrindu CNN naujienų tarnybai rengia vietinių naujienų reportažus.

Profesorius laimėjo Fullbright‘o fondo stipendiją ir todėl turi galimybę daugiau nei keturis mėnesius gyventi Klaipėdoje ir dirbti Klaipėdos universitete. Prieš rugsėjo pradžią profesorius Frankas Barnasas apsilankė Socialinių mokslų fakultete, susitiko su fakulteto dekanu prof. dr. Antanu Bučinsku, Komunikacijų katedros kolektyvu, apžiūrėjo Medijų laboratoriją, auditorijas. Profesorius pasidžiaugė draugišku sutikimu. Nors į Klaipėdą jis atvyko tik prieš keletą dienų, jo paties žodžiais tariant, jau baigia prisitaikyti prie laiko skirtumo ir yra pasirengęs bendradarbiauti su katedros kolektyvu.

Fulbright‘o stipendiją Frankas Barnasas laimi ne pirmą kartą. Profesorius prasitarė, kad jo gyvenimo credo – keliauti. Jis yra dėstęs Rusijos, Malaizijos, Pietų Afrikos Respublikos, Vokietijos universitetuose. Klaipėdos universitetą profesorius pasirinko todėl, kad tai, jo nuomone, naujas universitetas, o žurnalistikos studijų programa pasirengusi tobulėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių